RSS Flöde

Spindlar och tigrar/erviluca

Postat den

 

Vi behöver problem och kriser. Om vi INTE behövde dom, skulle vi inte skapa alla dessa problem som vi gör.

svältande barn

Dom som inte har mat för dagen, kämpar med att hitta mat på alla möjliga sätt och allt annat blir ovidkommande.

Dom som lever i krig, försöker fly undan och hantera rädsla och skräck, samtidigt som dom försöker hitta mat och vatten, för att överleva, men resten är inte viktigt.

dubbelhaka

Vi som lever i fred, har mat för dagen, någonstans att bo, ett arbete och kanske till och med någon att älska, har Andra Problem, som är jättestora, för oss: Vi har en knäpp chef eller så äter vi för lite D-vitamin, motionerar för mycket (eller för litet) och har kanske både bilringar och dubbelhakor som vi kan bekymra oss över och ägna tid åt att försöka dölja, eller ojja oss över.

tiger

Jag är rädd för spindlar, men om jag vandrade runt i djungeln och det kom en tiger vandrande, skulle alla spindlar bli ointressanta när jag försöker komma bort ifrån tigern. Jag kanske inte ens skulle skrika om en spindel kröp på mej.

mätt.jpg

I många länder är dom tacksamma om dom hittar en rutten köttbit i en sophög, medan vi köper en massa ingredienser som vi blandar efter konstens alla regler för att det ska Smaka Perfekt! Att bli mätt är inte huvudsyftet – utan det är att det är GOTT. Att bli mätt är så självklart, och vi nästan döööör om vi måste vara hungriga en liten stund bara.

En del är glada för att dom har en t-shirt på kroppen som är hel. Andra har garderober fyllda av tusentals kläder och skor, men ”har inget att ta på mej”.

hårförlängning

En del har inget hår kvar på knoppen, utan är skalliga av sjukdom eller undernäring. Andra köper löshår för tusentals kronor och syr in i håret för att det ska se så tjuuusigt ut som möjligt.

En del har svåra sjukdomar som dom troligen kommer att dö av, men har varken ork eller råd att ta sej till någon läkare. Andra tycker att dom har för små bröst, eller för stor mage, och skönhetsopererar sig för tusentals kronor.

orättvis värld

Världen är allt bra förunderligt!

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: