RSS Flöde

Oj, NU vaknar männen! /erviluca

Postat den

 

man i bur

Iallafall vissa. Kanske mest dom främlingsfientliga. Eller inte.

Eller kanske är det bara så att det behövdes ”främlingar” som våldtar och förgriper sej på tjejer/kvinnor för att väcka dom svenska männen?

Vet inte, men plötsligt är det ”fruktansvärt” att ”dom” våldtar och trakasserar tjejer och kvinnor! Och jag håller med! Det är för jävligt: bura in dom!

MEN det ”ni” har missuppfattat är att det är ”männen från utlandet” som står för allt det här, och att ”detta hände minsann inte förut”.

Jag sätter i vrångstrupen och alla andra strupar också: Vaddå ”detta hände inte förut”? Närdå ”förut”?

kräkas

Jag har varit liten flicka, blev tjej-tonåring och är nu en 50+ QUINNA. Jag har alltså levt med, och i, denna könstillhörighet i hela mitt liv. Och snacka om att man är ”lite utsatt lite nu och då” som kvinna, och till slut lär man sej hantera det – blunda för det, låtsas att det inte finns, strunta i det – för man orkar inte bli förbannad varje gång. Eller så vågar man inte. För det är så äckligt, korkat och knäppt!

*Nedan berättar om dom saker jag varit med om. Och jag tror inte jag varit mer utsatt än andra normala kvinnor….Eller?

”Detta hände inte förut…”.

Men hallå, i vilken verklighet har NI levt, ni som tror detta?!?

Ser inte hör inte pratar inte

Jag, som kämpat för tjejer och kvinnor i hela mitt liv på olika sätt, träffat utsatta småtjejer, stora tjejer och kvinnor som olika killar och män förgripit sej på, på olika sätt, tvåtusenetthundrafyrtiotvå gånger – svenska kvinnor som utsatts av svenska män – och jag har alltid  undrat varför alla GODA män är tysta???

Varför är det bara KVINNOR som kämpar för kvinnor och barn, och varför håller DOM GODA MÄNNEN TYST??

Jahaaaaa! Det behövdes män från UTLANDET för att svenska män skulle vakna och säga: ”UTSÄTT INTE VÅRA KVINNOR FÖR ÖVERGREPP!”

Jahaaaaa!

ser inte hör inte pratar inte 2

Då kan man ju säga att det är POSITIVT att dom utländska männen beter sej som idioter, för då vaknar dom svenska männen –  ÄNTLIGEN! Fast det måste bli en ”liiiiten” rättning i leden: Övergreppen från män på kvinnor gäller i alla länder och överallt! Troligen är det mycket värre i ANDRA länder, men om ni tror att det inte händer i Sverige – dagligen – så är ni verkligen NAIVA.

Och om ni inte tror på dom kvinnor/tjejer som berättar om vad dom är utsatta för, så begår ni samma övergrepp som hela rättsväsendet, dvs ”Hade du kort kjol på dej??….Jahaaaaaa! /Gick du ENSAM hem??….Jahaaaaa! / Följde du med honom hem?? ….Jahaaaaa!”. Då får du skylla dej själv. En man styr inte över sin kuk, nämligen. Den styr sej själv.

Typ.

Summa av kardemumma: Vad POSITIVT det är att ni VAKNAT nu!

 

blottare

Fotnot_______________________________________________________

*Mina Upplevelser:

 • En man står och onanerar alldeles intill ett buskage på vägen till skolan, varje morgon då jag cyklade till skolan, när jag gick i mellanstadiet. Jag vågade inte berätta för någon. Jag (!) skämdes. Jag minns fortfarande den stora röda äckliga kuken…. 😦
 • Någon visslar i en buske i en park. Jag tittar dit = man som onanerar och flinar.
 • En kille drar in mig i buskarna på vägen hem från ett disco. Han drar ner sin gylf för att utföra det han tänkt. Jag drar upp hans gylf och går! Ilsket. Inget mer händer.
 • Jag promenerar på en sandstrand. Någon ropar ”Helloooo!”. Jag tittar dit. En kille visar sin ”stoltaste kroppsdel”…. Jag suckar ”Inte-nu-igen!”.
 • Jag kliver in i bussen (Sthlm) och sätter mig på en stol. Bredvid mig sitter en man och ”läser tidningen” (har tidningen i knät). Han stöter lätt till mig, jag tittar dit, han lyfter på tidningen: ”Stoltheten” kommer fram. Uäck! 😦
 • Jag är på väg hem ifrån ett disco. Bakom mig går ett gäng (svenska!) killar. Jag är ca 20 år. De är väl också i den åldern, antar jag. De börjar prata om att de ska ”sätta på den där tjejen som går framför”. De pratar högt och hetsar varandra. Jag är livrädd! De skrattar och pratar ”äckel” om vad de ska göra med mig. Inget händer dock.
 • Jag har blivit blottad för så många gånger, att en gång när jag räknade efter visade det sig att det var ”över 30 gånger”, men jag minns inte alla gångerna nu. Man blir rätt trött på det…. När jag var ung sa de vuxna dessutom att ”män som blottar sig är inte farliga”… så jag ”behövde inte vara rädd”. Men ÄCKLIGT och TRÖTTSAMT var det!

Detta är ett axplock. Säkert är det fler saker som hänt, som tex när en man som skulle visa mig en bil, som jag kanske skulle köpa, ”råkade” nudda mina bröst när han skulle ”hjälpa till med säkerhetsbältet”….

Mycket av det som händer går inte att anmäla, och efteråt har jag varit besviken på mig själv över att jag inte SA IFRÅN – högt och ljudligt – men jag har blivit så kränkt och äcklad, så jag har blivit helt stum.

Fi faan!

 

 

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Min mormor, som var barn i början på 1930-talet, hade blivit våldtagen flera gånger på olika fosterhem innan hon blev 4 (!!!!!!) år. Mamma, som var barn på 50-talet har också fått vara med om både det ena och det andra. Jag vet själv vad jag har mött genom åren. Min dotter blev utsatt för sin första sak med sexuell anspelning när hon var strax över ETT ÅR gammal, när hon var med oss föräldrar t o m!!
  Och ALLA dessa män som har gjort dessa saker var nordiska män, alltså svenska eller finska.
  Varken mamma, jag eller min dotter har blivit antastade av invandrare från andra länder än nordiska länder. Min dotter och jag har pratat om just det här ganska nyligen…

  Gilla

  Svara
  • Ja, det handlar självklart inte bara om vilket ursprungsland man kommer ifrån, utan mer om att man är…man, och vilka värderingar man har.

   Gilla

   Svara
   • Precis. Det är så äckligt att se hur en del nu sitter och slår sig själva på bröstet och säger att ”problemen har aldrig varit större” och ”vi svenskar beter oss minsann inte så här”, när man vet hur det är och alltid har varit. Skillnaden är väl i så fall att kvinnor allt mindre låter sig utsättas för sånt tyst. Vilket är bra.
    Jag är bara så trött på människors blindhet och självgodhet.

    Gilla

    Svara
    • Pelle Svensson

     Jag håller med Visst är det äckligt att så många blundar för att gruppvåltäkterna o det grova våldet mot kvinnor ökat. Vi som är födda på 50-talet vet att så här har det inte varit förut. Man förundras att kvinnor o feminister förnekar vad vi alla kan se…
     Varför..?

     Gilla

     Svara
     • ”Vi som är födda på 50-talet” vet inte alls att det var bättre förr! Du är man – jag är kvinna! Jag har jobbat med våldsutsatta barn och kvinnor – har du?
      Våldet har inte ökat – bara blivit grövre genom åren.
      Alla som har något vett i huvudet är feminister! Feminist – javisst! Och en feminist är en sådan som anser att vi har PRECIS samma rättigheter och skyldigheter oavsett kön, så är du INTE feminist – stackars dig!

      Gilla

      Svara
     • Vi förnekar inte att det sker!! Vi förnekar inte att en mycket stor del av män som kommer hit har en kvinnosyn som är vidrig!!! Åhnej!! Vi vet det!

      Men det går inte att skylla på bara det! Jag och de med mig som har blivit utsatta blir inte tagna på allvar om problemet inte ses som det verkligen är, att det är ett problem överlag och inte beroende på invandringen.

      Vi måste se ATT det finns! Oavsett orsak och oavsett hos vilka! Det är GRUNDEN vi måste förändra! Och den finns i alla länder! Vill inte de svenska män som själva har en sned kvinnosyn inte förändra den, hur ska man då någonsin kunna ändra det hos de med värre syn på kvinnor?????

      Det skrämmer mig…

      Gilla

      Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: