RSS Flöde

I Tvärtom-världen /erviluca

Postat den

Picture of Human Penis

I landet Gufgalien syr dom fast alla pojkars penisar i pungen varvid dom fäster hela paketet bakåt, mot rumpan. Detta görs när pojkarna är ungefär 4-5 år – ofta utan bedövning: Flera män håller i pojken, varvid en man utför ingreppet. Ett litet hål behöver också borras in i penisen, i mitten av den, för att urinen ska kunna komma ut.

När pojken blir äldre, och gifts bort, sprättas alltihop upp, för att han ska kunna ha samlag med sin fru, och för att de ska kunna göra barn. Om han inte lyckas genomföra ett samlag och/eller befrukta sin fru, kan det hända att han blir uppeldad, eller att någon i kvinnans släkt slänger syra på honom. Detta för att han är Ej Funktionsduglig. Det kan också hända att hans fru tar en ny man, eftersom hon behöver bli befruktad. Det är alltid mannens fel när kvinnan inte blir befruktad.

A new mansion dwarfs a modest mudbrick home in Kabul

Männen i Gufgalien måste sköta hela hushållet samt passa upp på sin frus föräldrar, eftersom de lever flera generationer tillsammans och mannen är den som  måste flytta till sin frus släkt. I Gufgalien vet man att pojkar föds för att föra släkten vidare med sin sperma, samt att ta hand om familj och hushåll. Dom är skapta till detta och har inget val. Ofta får dom heller inte gå i skolan. Det behövs ju ingen utbildning för att ta hand om barn och hushåll.

Att vänta och föda barn anses vara en väldigt tung och viktig uppgift vilket gör att mannen måste passa upp på sin fru när hon väntar barn. Att föda barnet är också en tung och jobbig uppgift, varför mannen måste utföra allt arbete i familjen under den tid kvinnan är gravid och föder barnet. Efter födelsen är kvinnan hemma och ammar barnet i 2-3 månader – därefter ska mannen ta hand om barnet och fortsättningsvis även hushållet förstås, medan kvinna arbetar utanför hemmet. Det är också kvinnan som bestämmer allt i hemmet.

No one wants to see this, because it is disgusting.

Männen får inte gå ut själva, utan det krävs en kvinna vid deras sida för att de ska få gå utanför hemmets väggar. Man vet nämligen att män inte kan styra sina lustar, och gifta män har ju sina penisar ”fria” vilket innebär en risk. Männen ska också alltid ha ett slags lakan över hela sig, så att ingen kan se hur de ser ut, så att kvinnorna inte lockas att ta hem mannen till sig och låta honom befrukta sig, vilket inte är tillåtet. Om det ändå händer, och mannen blir påkommen, blir han avrättad direkt. Kvinnor får inget straff. Dom kan inte hjälpa om dom blivit lockade av en man.

Footballer spits

Dom pojkar som inte får någon fru, förblir ihopsydda, och anses som andra klassens medborgare. Dom kan vem som helst spotta på, och behandla hur som helst, och de har ingen rätt att gå i skola, eller ta ett vanligt jobb. Deras kan endast jobba som slavar i någon familjs hushåll. De har inget människovärde.

Ja, så är det för männen i Gufgalien, men det ligger ju långt borta, så vad bryr vi oss om dom?

I Spit on Your Grave 2 Movie Image

I Hovidduraland är det fritt fram att misshandla en man som visar sej på gatan, eftersom män ska vara inom hemmets väggar, och går dom ut måste dom ha med sej någon kvinnlig släktning, som skydd. Männen är nämligen som villebråd för kvinnorna. Om dom skulle se en ensam man ute, med vanliga kläder dessutom, skulle han bli påhoppad och både misshandlad och våldtagen – kanske t o m dödad – för män får inte gå utanför hemmet utan att ikläda sej tält. Det är bara kvinnor som rör sej fritt på gatorna, har arbeten och sitter på caféer i Hovidduraland.

Abukar Ibrahim Blir Nergr Vd Och Stenad Till D Ds Inf R Publik

I tidningen häromdagen kunde man läsa att en man grävts ner och blivit ihjälstenad av ett gäng uppretade kvinnor, eftersom han sprungit ur sitt hem utan tält på sej och därmed blivit jagad av en kvinna som velat locka honom hem till sej. Andra kvinnor fick syn på detta och fångade in honom och grävde ner honom. Att kvinnan blev lockad kunde ju inte hon hjälpa. Mannens ursäkt var att hans son hade sprungit ut efter familjens hundvalp som rymt ut genom dörren. Kvinnorna var så uppretade att dom också dödade mannens son samt hundvalpen.

I Falileein sitter det 10 000 män i fängelse eftersom dom rymt ifrån sina fruar, som misshandlade dom så mycket. Det är förbjudet för män att rymma ifrån sina fruar.

Jail+Prison+Cell+Inmate+Prisoner

I Rudistan slängs det syra på uppstudsiga män, eller på män som säger emot, eller för att man tycker att dom är fula. Dom som inte dör av syran blir missbildade och ofta blinda. Ingen döms för brotten. Män är inte tillräckligt mycket värda och man anser att det är deras eget fel.

I Tramsstadien gifter man bort sina små pojkar till äldre kvinnor. Pojkarna är allt ifrån 6-7 år och upp till 15-16 år. Kvinnorna som dom blir bortgifta med är ofta i 40-60-årsåldern. Pojkarna får sköta hemmet och ta hand om släktingar till kvinnan, och kvinnan. Ofta utövar också kvinnorna någon form av sex med pojkarna, och dom måste ställa upp på vad kvinnan än begär. Om dom vägrar misshandlas dom.

Men allt det här sker i andra länder. Långt bort.

Och dessutom är jag kvinna, så varför skulle jag bry mej?

 

 

 

 

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. I verkligheten könsstympas 1/3 av alla män i världen genom omskärning. Hundratusentals pojkar dör av operationen varje år.
  Globalt är det kaos för kvinnor och män. Skicka flygbiljetter.

  Gilla

  Svara
  • Ja men dom räknas inte för det är ju så ”naturligt och jätte skönt” själv har jag gjort det av och det var ett helvete i en månad.

   Knappt skrivit av en pk fem-nazi som surnat ihop till en mögelost men det är ju underbart att den är så jämställt skriven eller ja den är ju FI jämställd sen att den inte har ett smack att göra med jämställdhet dvs Ekvialism är ju en annan sak.

   Gilla

   Svara
  • Men när man ”könsstympar” pojkar gör man det inte i syfte att de ska vara oskulder och uppleva smärta vid samlag eller annat. Man omsköt pojkar av ”hygieniska” skäl

   Gilla

   Svara
 2. Ping: Tvärtomlandet | Nathalies tankar

 3. Hej, jag skulle vilja få lov av dig att översätta/åter berätta Tvärtomlandet på Isländska och publisera i en feministisk web-tidning som heter Knúz – http://knuz.is/ och så klart länka till din blogg och skriva dig som författare. Skulle du kunna gå med på det? Knúz är en idealisk tidning med inga inkomster och alla som skriver gör det gratis därför kan jag inte erbjuda någon ersättning. M.v.h. Ásdís

  Gilla

  Svara
 4. ”Så får man väl inte göra mot män?! Helt dumt och orättvist.!
  Tänk om man gjorde så mot kvinnor i något land.” 😉

  Gilla

  Svara
 5. Vilken kan den gemensamma religionen i alla dessa länder vara, tro?

  Gilla

  Svara
 6. @Fredrik. Det är religionsobundet. Tillämpas av kristna grupper, muslimska grupper, och religioner som varken du eller jag någonsin hört talas om.

  Vidare är det naturligtvis lika hemskt om en pojke utsätts för omskärelse, men de slipper oftast giftas bort på det sättet som beskrivs. När de gifts bort är det oftast med en flicka i liknande ålder och inte för att flickan vill det utan för att föräldrarna vill det.
  Våldet mot män i samband med brott är också hemskt i många delar av världen, men de brotten är oftast inte knutna till kön utan oftast (finns tyvärr undantag här också) till faktiska brott – bevis och rättegångar göra sig dock icke besvär.

  Kort sagt så stämmer texten. Att den i detta fall vinklad gör att den provocerar väldigt många, och det är kanske bra? Fler kanske läser den? Några får sig en tankeställare? Men naturligtvis kommer ett stort antal tycka att det är feministiskt dravel, och det är ju synd.

  Frågan är hur dessa kan få upp ögonlocken, provocerande artiklar har ju provats i väldigt många sammanhang under lång tid utan avsedd effekt. Det kanske behövs en mer sansad taleskvinna/-man som lugn och sansad, utan att med höjd röst ständigt gå i polemik med de oliktänkande, kan samla en större grupp människor som lyssnar? Var finns den personen?

  Fi behöver sin egen (och nu provocerar JAG) Jimmie Åkesson. Han har lyckats göra SD rumsrent, nåja nästan i alla fall, och har snart en femtedel av Sveriges väljarkår. Visst provocerar han många med det han säger oavsett hur han säger det, och det kommer naturligtvis Fi också att göra, men det har fungerat.

  Gilla

  Svara
  • Artikeln var ju bara en andeviskning av vad som verkligen händer och särskillt feministiskt anser jag inte att den var däremot borde den vara en MAJOR wake up call för de som tycker detta är dravel. Att detta sker i dag 2015, var det än är och hur oupplyst man än är, är en skam för mänskligheten gäller även hur vi behandlar allt levande och kategoriserar i mer och mindre värda. Fruktansvärt och oftast för vi tror att det finns olika Gudomligheter där vissa är bättre än andra!!!!!

   Gilla

   Svara
 7. @Johan – Visst, vill du stoppa huvudet i sanden och intala dig själv att motsvarande typer av strukturellt övergrepp inte är mer vanligt förekommande inom en viss religion än andra så varsågod.

  Gilla

  Svara
 8. De länder där könsstympning är vanligast, tex Etiopien och Eritrea (där över 80% av alla unga flickor drabbas), är kristna länder. Traditionen har funnits bland beduinfolk längre än Islam gjort och bygger mer på gamla vidskepelser än på religion.

  Inskränkningar i mänskliga rättigheter för kvinnor, på de sätt som texten beskriver, är däremot ett problem som är vanligt inom islam. Att man gifter bort flickor är något som är vanligt i hela Afrika och Asien och är inte kopplat till någon religion, utan istället ännu en förlegad tradition.

  Men om Fredrik och flera andra hellre vill skylla allt på islam för att sedan kunna rösta på SD med gott samvete så för all del. Jag bryr mig precis lika lite om det som jag gör om könsstympning, så länge det inte är mina egna ungar som drabbas. Inte för att jag är man eller för att jag bor långt ifrån där det händer, utan för att jag mår bättre av att inte tänka på det.

  Gilla

  Svara
 9. Jag mår illa av att läsa den här texten och sättet den är skriven på. Är tanken att vi män ska må extra dåligt för att vi blev födda som pojkar och andra av samma kön behanflar kvinnor som skräp? Vidrigt att försöka väcka extra uppmärksamhet runt något så fruktansvärt genom att göra det till en könsfråga! Det här är inget annat än idiotisk galenskap och uråldriga traditioner som för med sig ofattbart lidande. Oavsett kön på betraktare eller offer. Fy fan för att du generaliserar och vinklar det som att alla män bär skuld! Hört talas om hen? Det är väl lika jävla illa för den det händet oavsett kön…usch

  Gilla

  Svara
  • Texten är inte till för att män ska må dåligt men för att de som är emot feminism ska få upp ögonen och förstå varför feminism behövs! Och nej, alla män bär inte skuld men alla, inklusive män, borde kämpa mot patriarkatet!

   Gilla

   Svara
   • TACK Amanda! Härligt att det finns ”folk” som förstår! 🙂

    Gilla

    Svara
    • Förstår? Förklara för mig hur jag ska förstå denna absurda blogginlägg? Jag är själv omskärd mot min vilja (för religiösa skäl, jag är f.ö. ateist), i en alldeles för låg ålder för att kunna förstå varför, och utan NÅGON som helst möjlighet att kunna säga emot eller ta ett eget beslut. Jag hade ingen rätt om min egen kropp, och handlingen var ett övergrepp.Faktum är att det är till och med juridisk korrekt, och ett bortglömt kapitel i de rum där ”jämställdheten” står på tal. Denna blogginlägg visar den absurda och totalt vidriga nonchalansen mot pojkar och män i detta samhälle när det kommer till rättigheter- och inte minst av ”feminister” som gång på gång visar att deras ideologi är mer politik och historik snarare än aktivt jämställdhetsarbete. Är du själv omskärd mot din vilja erviluca? Nej just det. Du slipper det – och varför slipper du det? Det hela blir ännu mer vidrigare efter att jag läste att du själv har söner.

     Gilla

     Svara
   • Texten är ett ypperligt exempel på varför feminism INTE behövs. Åtminstone inte för att skapa jämställdhet. Som ett särintresse som enbart jobbar för att flickor/kvinnor ska ha det bra får feminismen såklart finnas. Men är det JÄMSTÄLLDHET man strävar efter måste man ta av sig sina enögda feministiska glasögon och se pojkars/mäns situation OCKSÅ.

    Könsstympning och bortgifte är INTE någonting som exklusivt drabbar flickor.

    Gilla

    Svara
  • Faktum kvarstår det är MÄN och endast MÄN som är bärare av hegemoni vilket är roten till detta oavsett religion. De kvinnor som fortsätter att könsstympa och hålla fast sina döttrar gör det av samma skäl som alltid männens föreställning om överhet över kvinnor och det förekommer överallt där det finns patriakat. Vilket också visar sig i föreställningen om en mödomshinna vilket genererat en skrupellös marknad där kvinnor kan operera in en ”ny” mödomshinna eller hitta på andra fiffiga lösningar. Man blir mörkrädd. Och fattar man inte det så kommer detta att fortgå med oförminska hastighet speciellt när vi har en invandring om tusentals varje dag av människor (läs unga män mellan 15-25) vilka för detta vidare. För övrigt anser jag att ”hen” är av ondo och likt Kartago bör förstöras! och ja hen må gärna mycket illa!!!

   Gilla

   Svara
 10. Ping: Margt er mannanna bölið | *knúz*

 11. Ping: Margt er mannanna bölið | Knúz - femínískt vefrit

 12. Det är skönt att könsstympning av barn är förbjudet enligt lag i Sverige 2015. Hör har vi kommit långt med att ta tillvara på alla barns lika rättigheter.
  Hemskt att flickor tvingas gifta sig med män de själva inte valt. Och lika hemskt är det att pojkar inte tvingas gifta sig med någon de inte valt. Orättvist mot tjejerna.

  Ellet…vänta nu…I Sverige 2015 är det TILLÅTET att könsstympa pojkar!
  Och, hör och häpna, även pojkar tvingas gifta sig med någon de inte valt!

  Din artikel ter sig nu genast rätt poänglös. Och sexistisk.

  Gilla

  Svara
 13. Ingen hindrar den man som vill skriva om manlig omskärelse att göra det. Ingen hindrar heller män att skriva om jämlikhet utifrån ett manligt perspektiv! Skriv! Jag har fyra underbara fantastiska söner som är härligt kärleksfulla och som aldrig utövat våld. Jag skulle önska att alla män i hela världen var som mina söner, men tyvärr är det inte så….Därför skriver jag om kvinnornas utsatthet. Eftersom 80-90% av VÄRLDENS kvinnor far illa av en enda orsak: De är kvinnor.
  Men vill du, käre man, skriva om männens utsatthet och svårigheter: GÖR DET!!

  Gilla

  Svara
  • Inget hindrar? Du menar att jag ska öppna en blogg och skriva om männens utsatthet, när det samtidigt pratas om kvinnor på bästa sändningstid, på Sveriges populäraste hemsida (Aftonbladet) och i skolor? Hela jag är ett offer som blivit utsatt med ett stympad kön som är juridiskt korrekt och OK i mångas ögon,oftast av folk som inte ens har chansen att bli utsatt för detta. Vad har du blivit utsatt för, Svenska, vita, kvinna?
   Nej, du inser inte problemet och simpelt grundläggande vardagslogik säger oss att det finns inte lika utrymme att uttrycka om männens problem i världens mest ”jämställda” land, som det är för kvinnor. Det finns ingen allmänintresse om problem som berör männen. Jag har svårt att se någon annan större jämställdhetsproblem i Sverige än att det är lagligt att göra övergrepp mot små barn, och samtidigt ta rätten från deras egna kropp. Att det fortfarande är juridisk korrekt att omskära pojkar säger detta tydligt, och du som är en privilegierad vit kvinna, född i Sverige, har ingen risk att utsattas för detta. Då skulle det stå i tidningen. För att inte tala om att majoriteten av de som står på samhällens botten är män – betydligt fler män är hemlösa, betydligt fler män begår självmord, betydligt fler män sitter i fängelse, betydligt fler män dör på arbetet – men 99% av fokus i dagens debatt består av att Ingvar Kamprad är miljardär, är vithyad och är en man och kvinnor är offer. Vet du varför?`För de är män.
   För vem pratar om allt barnarbete i världen som främst består av pojkar? Att i hela världen, minus i vissa landsbyggen i Kina, begår betydligt fler män självmord?`Dör på arbetet? Visst händer hemskheter kvinnor, men då finns i alla fall åsikten att belysa detta, men att belysa männens problem strider mot feministers världsbild att männen ej kan vara offer av externa faktorer som inte grundar sig i de själva.

   ”Jag skulle önska att alla män i hela världen var som mina söner, men tyvärr är det inte så”

   Ska jag tolka detta som att du har en taskig mansbild? De flesta män begår inte våldsbrott, faktum är att detta minskar, medans kvinnovåld har ökat explosionsartad sedan 2000-talet. Vill gärna ha källa på att ”80-90% av kvinnor i världen far illa” – F! är ingen trovärdig källa dessvärre. Står fast i min åsikt att det hela blir ännu vidrigare att du har söner och du viftar med dina åsikter som du gör. Men det är den Svenska naiviteten – om det står i tidningen så måste det vara rätt.

   Gilla

   Svara
   • Jag måste bara inflika hur tragikomisk det låter när folk anser det finns ett behov av att skriva ett inlägg: ”Det är faktiskt fel att utsätta pojkar, i en så pass tidigt ålder att de inte kan göra egna beslut, för ett omfattande kirurgisk ingrepp som innebär permanenta och oåterkalleliga förändringar, av orsaker som pojken inte nödvändigtvis behöver hålla med om när denne växer upp” – är det något som folk behöver upplysas om? Detta är ett fall där tystheten faktiskt säger mer om vårt samhälle än det motsatta.

    (För övrigt tror jag inte att du som svensk kvinna kan förstå det problematiska i att upplysa detta problem, då dessa övergrepp bestäms av en närstående. Om man ska gå ut med detta, icke-anonymt, kommer man även att utsätta ens egna föräldrar, då det är oftast deras initiativ att detta sker).

    Gilla

    Svara
   • Prata med dina föräldrar. Jag vet inte hur du är omskuren, men den omskärelse jag känner till som gäller pojkar försvårar inte deras sexliv alls, ibland är det t o m tvärtom. Men jag kan inte manlig omskärelse. Den kan väl du skriva om någonstans. Ja, varför inte starta en egen blogg! Och att du tror att ingen kommer att bry sig för att det är kvinnornas rättigheter som gäller här…Tja: Välkommen till hur kvinnor har det i resten av världen!
    Jag har haft otrolig tur, och är inte utsatt för någonting själv. Men jag kämpar för alla mina medsystrar som är det. Så enkelt är det. Det kan du också göra.
    Jag kämpar också för alla barn, oavsett kön, samt gärna för män också, om det behövs. Men i just det här inlägget, kämpade jag för utsatta kvinnor.

    Gilla

    Svara
    • Jag älskar detta och stödjer allt du säger. Man behöver inte vara feminist för att hålla med.

     Ak867
     Manlig omskärelse är inte farligt alls det är till och med läkar bevisat att de tar bort 60% av bakterierna där. I Sverige räknas det som en skönhetsoperation till och med.

     När en tjej könsstympad förlorar hon all känseln i underlivet. Tänk dig att det tar 12-16 minuter för stt kissa för att allt är ihopsydd. Tänk en mens som varar i 3-5 dagar hos oss vanliga kvinnor stsnnar i 2 veckor för dessa könsstympade kvinnor mrd srarka smärtor varje månad och ibland infektioner. Att inte känna när man har sex med sin man är något dom får leva med för enligt traditionen får inte kvinnan känna njutning. Så gemför inte din omskärelsen med kvinnans könsstympning tack

     Gilla

     Svara
     • Omskärelse/amputation av bebisars och barns könsdelar är lika perverst och människorättsvidrigt oavsett barnets kön.

      https://www.psychologytoday.com/blog/moral-landscapes/201109/circumcision-social-sexual-psychological-realities

      ”In a landmark study of US women, 85% who had experienced both circumcised and intact men preferred sex with intact men. Sex with a circumcised man was associated with pain, dryness and difficulty reaching orgasm (O’Hara 1999). In another study, women were twice as likely to reach orgasm with an intact man”

      ”Men who are circumcised are 60% more likely to have difficulty identifying and expressing their feelings, which can cause marital difficulties (Bollinger 2010). Circumcised men are 4.5 times more likely to be diagnosed with erectile dysfunction, use drugs like Viagra, and to suffer from premature ejaculation (Bollinger 2010, Tang 2011). Men who were circumcised as adults experienced decreased sensation and decreased quality of erection, and both they and their partners experienced generally less satisfaction with sex (Kim 2007, Solinis 2007).”

      https://cdn.psychologytoday.com/blog/moral-landscapes/201109/more-circumcision-myths-you-may-believe-hygiene-and-stds

      https://cdn.psychologytoday.com/blog/moral-landscapes/201501/circumcision-s-psychological-damage

      http://www.academia.edu/2098235/Hygienic_circumcision_a_myth_or_a_reality

      Gilla

      Svara
     • Jag ber dig att läsa om ämnet innan du yttrar dig. Inte farligt alls? Kan du förklara alla de pojkar som DÖR på grund av omskärelsehttp://www.svd.se/nyheter/utrikes/omskarelse-dodar-pojkar-i-sydafrika_4944807.svd

      Om det tar bort 60% av bakterierna, varför inte ta bort hela könet? Det är likvärdigt att tala för kvinnligt omskärelse – eftersom det hindrar de att ha sex = inga bakterier! Bra va?

      Jag ber dig också om att läsa om kvinnlig könsstympning. Det finns olika variationer bland annat prickning som är betydligt mindre omfattande än det exempel du tar upp. Att säga att det inte påverkar sexlivet är bara en viftande lögn från feminister och manshatare. Ollonet är penisens känsligaste område. Utan förhud förminskas känsligheten och det är bara att läsa upp de studier av vuxna män som har tagit bort förhuden och kan ge en jämförelse.

      Jag blir OERHÖRD upprörd av din mening:

      ” Så gemför inte din omskärelsen med kvinnans könsstympning tack”

      Du som privilegierad vit kvinna ska inte yttra dig om detta. Du vet INTE hur det känns att bli omskärd MOT din vilja, av dina egna FÖRÄLDRAR och få SÄMRE SEXLIV. Varför ta inte bort dina egna blygdläppar, då det är mildare än att ta bort clitoris som andra blir utsätta för? Hur skulle det kännas?
      Du slipper detta för att du är en kvinna och har lyxet att bry dig om vad som händer i afrika. Du har ingen rätt att uttala dig om min situation. Du, med andra manshatande personer, förstår ju att det är inte VAD de fysiska komplikationerna innebär, utan det är först och främst RÄTTEN TILL SITT EGNA KROPP. Oavsett om det gäller simpla ”prickning”, manlig omskärelse eller andra variationer. Jag hoppas innerligt att du inte får några söner.

      evriluca:
      ”Välkommen till hur kvinnor har det i resten av världen!”

      Jag bor i Sverige och vet att det motsatta gäller här. Men du har ju mer intresse att kolla in länder från Afrika eller mellanöster helt enkelt för att det passar dina intressen bättre. Vad kallas detta för? Kvinnogris?

      ”Jag har haft otrolig tur, och är inte utsatt för någonting själv.”

      Nej, du är en Svensk kvinna och har flera privilegier. Det enda turen är att du inte föddes i ett annat land/med en annan kultur.

      ”män också, om det behövs.”

      Om det behövs? Ge mig ett exempel på ett större övergrepp med stöd av staten inom Sverige (men jag kan ju starta en BLOGG!). Med ditt ordval är det tydligt att du skiter i mänskliga rättigheter – du gör skillnad på folk via dess kön och skriver inte ut efter dagens problem, utan snarare det som är baserat som dig som kvinnogris.

      Gilla

      Svara
      • Jag tycker att du ska söka hjälp för att få prata av dig om din omskärelse som tydligen påverkar dig oerhört mycket i ditt liv. Jag vill inte jämföra och om det är så att killar far minst lika illa av att bli omskurna så får du jättegärna skriva om det, men kanske inte här. MITT inlägg handlade om Tvärtom-världen och bl a om kvinnlig omskärelse, men även om det våld kvinnor i världen utsätts för. Jag vet inte vad du vill att jag ska göra, för jag skrev det här blogginlägget som en slags ”väckarklocka” och det har INTE med manlig omskärelse att göra alls egentligen. Du vet bäst hur du mår, men jag ser att du mår så dåligt och att det här verkar påverka dig så mycket att du behöver samtalshjälp, för att kunna leva ett vettigt liv ändå. Lycka till!

       Gilla

       Svara
   • Tycker du det är konstigt då???? Förstår inte heller varför det är feministiskt att inte vilja ha ett eget liv och rätten till ett liv. I tex Indien åker skrupellösa läkare runt med en ultraljudsmaskin för att konstatera kön där flickor går bort omedelbart tycker du att det är feministiskt att inte vilja ha det så då är du ännu ynkligare än det du skriver!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Gilla

    Svara
 14. Att leka med ett barns kön hur som helst och operera ett helt friskt organ i kulturens, religionens, hälsans och dumhetens namn är en brottslig handling. Min vädjan till alla föräldrar är; låt era barn välja hur de vill ha sina könsorgan när de är vuxna nog att fatta ett beslut och gör inget hastigt när barnet är litet! Det kommer ni att ångra er resten av livet om ni skär bort en viktig del av ett barns kropp!
  بژى كوردستانى مەزن
  ❤️💛🔆💛

  Gilla

  Svara
 15. Tack för att jag har möjlighet att få läsa
  dina blogg inlägg jag håller absolut med dig i landet annorlunda vi måste se till att kvinnorna får samma rättigheter som männen har det är ju misshandel på flickorna/kvinnorna man kan tro att
  vi lever på istiden det är en skam att vissa länder fortfarande håller kvinnor som en lägre ras det är väl så som IS
  Behandlar sina kvinnor
  Tack för dina fina skriverier som du levererar varje gång du gör ett inlägg
  Med vänlig hälsning,
  Christer Jönsson

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: