RSS Flöde

Jag är rädd /erviluca

Postat den

Regeringens Gustav Fridolin (MP), Åsa...

Nyval i mars 2015.

Det spirar bubblar  finns en oro inuti. Jag försöker fånga in den – försöker förstå den. Oron. Vad handlar den om?

Kan den handla om att jag häromdagen satt och läste om Hitler och hur hans karriär började, och hur det kom sej att han lyckades styra ett helt folk till att gå med på att mörda en massa människor – såna som är som vi; grannen, mannen i butiken, familjen om hörnet.

Jag läste och kunde förstå, hur det kunde bli så, för vi människor kan luras in i olika handlingar utan att vi själva förstår det.

Det kan hända igen. Och det skrämmer mej.

Sen sa dom ”Nyval” på TV, och detta för att SD inte godkände  budgeten. Jag måste erkänna att jag inte riktigt förstår alla turer hit och dit, och varför hit och dit, och ibland tycker jag det verkar som om hela politiker-geggamojan verkar vara en enda sandlåda, där alla försöker övertala varandra att just dom har den bästa och finaste hinken. Typ.

Plasto Hink 1st, 2280PO

Och sedan visar det sej att hinken är tom.

Eller något sånt.

MEN nu är jag alltså lite rädd. För jag tänker på hur Hitler lyckades nästla sej in i alla människors hjärnor och lyckades få miljoner människor att tro att en ”viss sorts människor” var sämre och borde utrotas. Det är läskigt och skrämmande. Det gick då och det kan gå igen.

Och så börjar jag tänka på SD och på alla hemliga människor som röstade på dessa. Att de är främlingsfientliga pratar ”alla” om, men det står inte speciellt tydligt i deras partiförklaring/program. Där står det mer att alla ska få det bättre och att allt är möjligt och….”så levde de lyckliga i alla sina dagar”.

Nu känner jag mej rädd för att ”folk” ska tro att SD is the way to go, och röstar man på dom, så blir det så bra så. Tänk om dom vinner, och så gör SD som Hitler gjorde, det vill säga tar bort demokratin och så har vi plötsligt en diktatur i Sverige. Och så bestämmer denna diktatur att det finns olika raser där vissa raser är sämre än andra. Och att vi inte ska hjälpa varandra över gränserna.

Jag vill inte uppleva det!

Jag är rädd…..

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Ett svar »

  1. Det är jag också 😮 jätterädd. Har samma tankar, ser exakt samma scenario i mitt huvud. Förintelse, krig, död och mörker. Jo jag är rädd 😦

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: