RSS Flöde

Omvänd rasism /erviluca

Postat den

Strukturell rasism: en teoretisk återvändsgränd

Näe, fy faan var arg och frustrerad jag blir på människor som använder sig av sitt eget ursprung, eller sitt utseende, i någon slags omvänd rasism.

När det enda som finns är svart eller vitt

Det har hänt några gånger i mitt liv att jag sagt till någon person att sluta med något, eller så har jag blivit arg och sagt ifrån. När den personen då menar att jag säger så bara för att hen har svart hår eller mörk hudfärg, så blir jag vansinnig, för det känns som om jag blir bakbunden och inte har rätt att bli arg på vissa personer bara pga deras ursprung.

En gång skrek en kille åt mig att jag förolämpande hans religion, men jag visste inte ens vad han hade för religion! Jag hade bara blivit arg när han kallade mig ”kärring-hora!”. Jag tyckte liksom inte att det var så trevligt.

File:P people black and white grey.svg

Egentligen tål jag rätt mycket och kan bortse med mycket, men när jag väl tänder till så blir jag ARG och säger ifrån så det märks. Men jag brukar inte kränka någon eller komma med slag under bältet.

Och jag är absolut inte rasist.

Men jag hatar omvänd rasism!

Jag vet inte hur vad jag ska göra, eller hur jag ska ta mig ur en sådan situation. Jag blir kränkt och arg för att jag blir anklagad för saker jag absolut inte står för. Det är för jävligt, fegt och fuskigt.

Och det är ett otroligt fult sätt att manipulera på.

Så det så!

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Ett svar »

  1. Om du tänker på att dessa människor förmodligen har en anledningen att tro att folk förolämpar dem. Då det hänt förrut, så kanske du får mer förståelse för deras situation och inte blir lika arg. :))))

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: