RSS Flöde

Vem kan man lita på? /erviluca

Postat den

Idag när jag kom hem hade jag ett stort behov av att få prata av mej. Jag hade behövt ett par lyssnande öron som tog emot min orgie av ord, så att jag skulle kunna bli avlastad allt. Jag hade behövt en vuxen person, som jag litar på, som skulle förstå, ojja sej, tycka att ”det är ju inte klokt!” och som skulle bara finnas där, som en ryggrad, när min egen svajar eller känns svag.

Jag  hade behövt kräkas ur mej Orden som satt som en stor gegga i magen.

För vem kan man egentligen lita på? Om man inte har någon direkt bästis, och dessutom är singel. Jag kan ju inte prata med sönerna. Det blir ju helt fel, och dom kan ju inte förstå hur det är i Vuxenvärlden.

Vem kan man säga ”allt” till och lita på att den inte skvallrar om det jag sagt. Vem kan man lita på egentligen?

Ibland behöver man få säga ogenomtänkta saker, ilskna saker, galna saker, sorgliga saker, löjliga saker till någon som håller det inom sej, kommenterar det, funderar på det, respekterar det, och som jag kan hjälpa på samma sätt tillbaka när det behövs.

Fast någon sådan finns inte.

Och jag kan inte ens skriva av mej skiten i ett blogginlägg, eftersom det finns folk som läser min blogg och som säger ”handlar det om mej/han/hon/dom” och/eller ”hur kan du skriva om mej/hon/han/dom??”.

Och jag har ingen att ringa, och ingen som finns här  hemma som jag kan kräkas av mej på.

Förutom hundarna då, och dom fattar ju ingenting! Dom bah: ”Vi älskar dej vad du än gör och hur du än gör och vad du än säger! Vi älskar dej tills jorden går under och lite längre ändå”. 

Så jag köper en låda vin, super mej full, går ut på stan och rumlar runt och sjunger ”raj raj raj raj raj!” istället.

😉

Way to go, Erviluca!

Really intelligent!

 

 

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar, familjeterapeut och Barnombud. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Kanske finns ”Jourhavande medmänniska” kvar?

  Gilla

  Svara
 2. Tyvärr så delar nog många ditt dilemma. Vem håller käft? Vem kan ta ett förtroende i en trängd situation utan att göra sig stor? Vem står ut med att gång på gång höra om sorger o bedrövelser.

  Det har funnits personer i mitt liv som hållt ganska länge. Det är jag tacksam för. Men det är en svår situation när de väljer att avsluta kontakten när min situation blir för betungande för dem.

  Det är ensamt att vara människa.

  Men om du vill så kan du maila mig.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: