RSS Flöde

Jag drunknar…../erviluca

Postat den

 

….i flödet av alla ”ska:n” och ”måste:n” och ”borde:n” och ”stackars-dom-vi-borde-hjälpa” och  och och…..

Det är jättekul att få se hur alla vänner och bekanta åker till Kitzbuhl, Åre, Schweiz och Häggsjönäs där dom swischar ner för backarna på Sportlov och Påsklov med sina barn och vänner i snygga skiddäkter med röda fräscha kinder och hur dom därefter dricker lite gluwein på After Ski! Det ser härligt ut!

Avundsjuk?! Nejdå nejdå….

”Jag ljuger så braaaaaa!”

Det är viktigt att alla vi rika människor i Västvärlden hjälper dom fattiga och dom som har det svårt i U-länderna. Det tycker jag verkligen, och jag VILL hjälpa och Vara Engagerad. Men hjälper jag tillräckligt? Hjälper jag alls? Skulle jag kunna göra mer? Vill jag göra mer? Ja, det vill jag. KAN jag göra mer? Ja, det kan jag antagligen. Orkar jag göra mer?

….pust.

Får jag ens känna ”pust”? Eller är jag en Dålig Människa då? Är jag en hemsk människa som ibland tycker att ”stackars lilla jag” drunknar i ropen av ”Hjälp mej! Jag heter Umfia och bor i Kenya och mina föräldrar dog när jag var 3 år och nu tar jag hand om mina två småsyskon själv och arbetar hela dagarna….” osv. Och hon behöver en fadder! NU! Och troligen är det JAG som borde borde borde….

Jag kan. Jag vill. Men….

Och så blir jag 3 år: Varför ska jaaaag, när dom som åker skidor i Kitzbuhl borde?! Fast å andra sidan kanske dom har FEM fadderbarn! Vad vet jag??

Sen borde jag också gå på gym varannan dag, sjunga i kör, fixa naglarna, planera ekonomin, planera sommarlovet och helst åka till något häftigt land så att mina barn får vidga sina vyer…..

….och så borde jag hänga med i allt som händer och engagera mej i det, inte titta på TV, fast ändå göra det – lagom, och ”rätt program”….fast kanske ändå inte, utan mer på datorn SVTPlay kanske.

Och så borde jag så många saker så att jag liksom drunknar och glömmer bort vad jag borde och ska och måste och bör.

Typ.

Och det är kanske lika bra det, för då blir det lite lugnare i huvudet.

Sen var det något mer jag skulle göra och hinna och borda. Men det har jag glömt i all villervalla i huvudet.

Pust!

Inte konstigt att huvudet värker….

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Om man kan skaffa sig positiv energi genom att göra saker som tillfredsställer ens inre ”svultenhet” så tycker jag att du borde ta tag i det där körsjungandet!
  Själv har jag funderat på det där med fadderbarnen, men jag inser ju att jag skulle behöva ha några hundratusen om det skall spela någon ”roll”, så jag skall tanka mina sinnen med att komma igång med mitt hantverk igen!

  Gilla

  Svara
 2. äsch, vem vill åka till alla de där ställena, bah..inte jag. Och vem behöver alla de där prylarna, inte nån egentligen. Jag pratar med människor och de har man och de har barn, och de har bil och de har jobb, och de åker till alla de ställena och de har pool och helkaklade relaxrum, och de har husvagn ,och de har båt. Oc de har gud vet allt, men vet du vad, de är så deprimerade och de har ångest trots allt det där. Så något fattas i deras liv, frågan är vad, de har kanske allt de behöver och mer därtill.
  hej hej frånv-slip

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: