RSS Flöde

En underbar man! /erviluca

Postat den

Nästan varje morgon när jag tar första promenaden med hundarna, går jag samtidigt som en pappa med två söner. Antingen går dom före mej, eller så går dom efter. Sönerna är ca 6 år och ca 2-3 år. En går och en sitter i vagn.

Att lyssna på när denna pappa pratar med sina barn är en fröjd för hjärta och öra! Han är så otroligt respektfull och underbar med sina barn. Flera gånger har jag funderat på att gå fram till honom och berätta vad jag upplever när jag hör honom och hur han kommunicerar med sina pojkar, och  hans förhållningsssätt mot dom. ALLA barn borde få ha en sån underbar pappa!

Men jag har ännu inte sagt något, för jag tänker att det kanske skulle hämma honom, när han inser hur andra (=jag) ”tjuvlyssnar”.

Vid något tillfälle var det mamman som tog pojkarna till dagis/skola, och då var det Helt Annorlunda: Hon var sur, irriterad och stressad vilket gick ut över killarna, och speciellt den äldre pojken konstrade och betedde sej som en ”idiot”, provocerade sin mamma och var ”skitjobbig”. Det var så tydligt att barnens beteende speglade den vuxnes känslor och beteende, för dessa två småkillar brukar ju vara fantastiska (med sin pappa).

Kanske har föräldrarna pratat hemma om vem som det funkade bäst för att lämna barnen, och så kom dom fram till att det var pappan. Kanske. Mamman kanske hämtar? Eller slipper helt den stressen? För det är en enorm stress i att lämna och hämta på dagis. Åh, vad skönt det är när det är över!

I vilket fall som helst njuter jag varje morgon när jag hör Den Fantastiske Pappan prata med sina två små söner.

Fram för fler såna pappor!

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: