RSS Flöde

Minsting njuter /erviluca

Postat den

”Jag förstår inte varför folk inte tycker om att gå till doktorn”, utbrister plötsligt Minsting. ”Jag tycker om att gå till doktorn!”.

Jotack, jag vet!

Knasiga unge!

Han har varit där några gånger, och snacka om lycklig kille….som när han för några år sedan fick blindtarmsinflammation:

Mitt i smärta och illamående log han nöjt, när jag sa att jag trodde det var blindtarminsinflammation, och att vi måste åka in till Astrid Lindgrens sjukhus. Och han njöt sej rakt igenom alla undersökningar, stick i armar och ben fingrar. Fast lite ledsen var han en stund när en nål satt lite knasigt så att en nerv kom i kläm, eller vad det var, för det gjorde så ONT (!), men däremellan:

Att få vara i centrum av allas uppmärksamhet – i FOKUS. Det kanske inte är något man är van vid som lillebror, med tre äldre bröder.

Eller när vi trodde han brutit armen: ”AJ AJ AJ! DET GÖR SKITONT!” grät han och log och hoppades att den var bruten. Det var den inte. Som tur var för mej (för det är slitigt att vara mamma till ”ensombrutitarmen”. Det har jag ju provat på ett par gånger) , men tråkigt för Minsting, som säkert såg framför sej både operation och gips och hela fadderullan.

Ikväll kom han lufsande ut i vardagsrummet och såg hängig ut. Eftersom han dessutom är världens bästa illusionist hallucinationist hypokondrist vad-faan-heter-det ???:  ”en-sån-som-spelar-sjuk” så log jag bara lite överlägset lojt. Han rasade ner i soffan och suckade DJUUUUPT (en sån där suck som betyder ”fråga-mej-hur-jag-mår-för-jag-är-döende”). Eftersom jag inte sa något, utan började klia honom på ryggen istället (för det gillar han, precis som min mamma kliade mej på ryggen när jag rasade ner bredvid henne i soffan för hundra år sen…), var han tvungen att säga det själv: 

”Jag kan nästan inte svälja. Jag har jätteont i halsen!”.

”Drick vatten!” svarade jag sådär lite hurtigt.

Jag fick ingen kommentar tillbaka. Men så satte Det Dåliga Samvetet in hos mej, och jag kände att jag kanske skulle engagera mej liiite mer (han KAN ju faktiskt vara sjuk På Riktigt, även om han 100 gånger av 25…tänkte jag skriva…Dyskalkylin, igen. Nej, 97 gånger av 100 INTE är sjuk på riktigt). Så jag hämtade en liten ficklampa och bad honom gapa.

”Men HerreGud! Du är ju skitsvullen i halsen!”

Jag var tvungen att titta en gång till, och sen gå och titta mej själv i halsen för att jämföra. Och sen titta på hans hals igen. Usch, vad svullen.

Snacka om att han blev nöjd!

Minsting är sjuk.

Troligen halsfluss.

Och det är INTE synd om honom.

Han njuuuuter!

 

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar, familjeterapeut och Barnombud. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Maria Ebbeskog

  Orsaken till att din son tycker det är kul på sjukhus och få all uppmärksamhet och presenter mm. Det kan vara för att han blir väl behandlad på sjukhus. Det har inte jag blivit alla gånger. När jag var 5 år så var den 5 läkare som försökte hålla fast mej när jag skulle sövas 😦 Till slut så fick de be mamma att komma. Då körde hon ut läkarna sen tog det en halvtimme för mamma att lugna mej. När jag kunde prata så stamma jag fram ”Mmmamma du du lovade. När jag vaknade från operationen så slog jag till sköterskan. Något vitt som kommer och låter konstigt… Det var så jag uppfattade det hela. När jag börhade i skolan så slog jag till klasskompisarna när de kom för nära.

  Gilla

  Svara
  • Ja, absolut. Och så känner han sig Speciell. Det roliga/konstiga är att mina övriga söner har varit skräckslagna för sjukhus och undersökningar – speciellt Mellan och Äldste Sonen; de blev helt galna när vi var på sjukhus och vägrade alla undersökningar och gallskrek som galningar! Så det är rätt skönt att ha ETT barn som VILL bli undersökt osv… 🙂

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: