RSS Flöde

Lite lördagstankar…. /erviluca

Postat den

Allt och inget.

Ja och nej.

Svart och vitt.

God och ond.

Snäll och elak.

Hungrig och mätt.

Oj, vad jag är duktig på motsatser!

Så här är det:

Jag sitter och funderar på….livet, på mej själv och hur det ÄR med allting. Och så tänker jag såna där tankar man ”ska” tänka om att man ska ”fånga dagen/tiden/nuet, njuta av dagen och tänka positivt, tycka om sej själv, tycka om andra, vända andra kinden till, vara tacksam över det man har” bla bla bla…

Och så VILL jag ”vara sån” och ”tänka så” och alltihop. Och det gör jag. Ibland. Fläckvis. Eller ibland låååånga duktiga stunder. Ibland kanske hela dagar, beroende på vad Livet serverar mej…Nej, oj nu blev det fel! Livet ”serverar” inte, enligt att Goda Tankar, utan jag styr mitt liv själv så att jag styr det dit där allt blir så ”rätt”, och OM det blir ”fel” så blir det inte fel, utan det är bara jag som LÅTER mina tankar tänka fel. Och när jag blir ledsen, VÄLJER jag att bli ledsen, för jag skulle kunna välja att bli glad istället. Likadant när man blir ARG – då VÄLJER man den känslan.

När jag tänker efter är det som om det förväntas av alla ”godhets-tänkare” (inklusive mej själv, ibland) att man är någon slags robot som klickar på knappen ”Snäll, god och glad” hela tiden och liksom bara rullar igenom ondska, ilska och alla andra ”negativa” känslor (som jag ju VET behövs….).

*suckar*

Gud, så snurrigt!

Själv nästan ”uppmuntrar” jag folk att gråta när jag träffar dom, i jobbet. För då ”lossnar” något och man kommer liksom vidare i sina samtal. Sitter ”folk” och ”håller igen” så kommer man inte förbi ”spärren” liksom, så jag säger ”Gråååååt! Gråååååt! Bli ARG du! Det är skönt!”, men så kan jag hålla på och stoppa mej själv i andra sammanhang.

HerreGud!

Sen ska man ju ”vara-sej-själv” och ”njuta-av-livet” för ”du-har-bara-ett” osv etc mm.

Men om man sitter i rännstenen, ensam och sliten, och har supit bort sitt liv, hur lätt är det då att ”fånga dagen” eller bara njuta av den?

Eller om man just blivit lämnad av sin man/fru för någon annan, och både hat-älskar sin man/fru och hatar Den Nya….eller om ens barn blivit sjukt i en svår sjukdom?

Eller om man lever i ensamhet och hittar ingen väg ut? Eller om man lever med en partner som man egentligen tycker är skitjobbig men man orkar inte skiljas, för man inser att ”gräset är inte grönare” någonstans?

Eller om man vill gå ner i vikt, men dom senaste 246 försöken har gått åt helvete, och man tycker att ens egen kropp är äcklig och ful, men man orkar inte försöka igen?

Eller om det värker och värker och värker i alla leder eller i huvudet eller någonannanstans i kroppen, jämt jämt jämt….och inga värkmediciner hjälper, hur blir det då med att fånga dagar och leva i nuet?

Eller om man väldigt väldigt gärna vill ha barn, har insett att man inte kan bli gravid, man har inte råd att adoptera och vet att man inte skulle bli godkänd ändå av olika anledningar, och ens man/fru KAN bli gravid, men det är just du som är ”felet”….? Hur fångar man dagen då?

Eller om man vill vara God och Snäll jämt, men känner sådan ilska över det jävla livet som blivit så skitfel….?

Eller om man älskar att dansa, eller sjunga, men ingen annan tycker att man är bra nog, fast man helst i hela världen skulle vilja bli musikalartist?

Alla som rest sej från skit och elände till att bli jättebra och duktiga är ju fantastiska, förstås, men dom andra då? Dom som inte har rest sej från skit och elände – får dom skylla sej själva?

Alla som haft missbrukande eller elaka föräldrar när de växte upp, och därmed mått dåligt hela uppväxten och inte har fått någon grund att stå på….Bara för att 5 utav 100 såna barn klarat sej ändå ( s k maskrosbarn), måste det göra att dom som inte klarade sej bra, kan skylla sej själva, eller borde bita ihop och kämpa?

Eller?

Jepp, det var dagens små lätta funderingar.

Nu ska jag diska 4 dagars disk, för VEM har bestämt att man måste diska varje dag?!?

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar, familjeterapeut och Barnombud. Allt i en och samma kropp.

Ett svar »

  1. Filmen heter ”Fyra nyanser av beige”. Den borde heta ”438 nyanser av beige”. Ungefär. Nåt sånt…

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: