RSS Flöde

Nej, det är inte rädslan /erviluca

Postat den

 

Hej Zandra Lundberg!

För det mesta älskar jag dina krönikor, och annat som du skriver här och där. Jag gillar både ditt sätt att tänka och ditt sätt att skriva.

Men nu måste jag  säga ”Nej, jag håller inte med”, för jag tror inte det bara är rädslan som gör att din 80-åriga mormor inte flyttar till ett varmare land. Jag tror, precis som hon säger, att det handlar mest  om att hon är ensam. När man är två kan man göra det mesta – för då har man ju alltid varandra.

När man är två kan man flytta till Spanien – pröva på, liksom – och när det känns tufft och jobbigt, kan man alltid krypa upp i famnen på sin partner och sucka och stöna över hur jobbigt det är. När man är ensam, är man ENSAM. Och ensamheten i sej är jobbig, och gör inte att man har lust att söka upp andra, som vill ha en ”gammal tant” till kompis.

Kompisar skaffar man ofta tidigt i livet, och sen lite senare  också, men sen är det liksom Stopp. Alla har sina gäng och kompisar och släktningar osv, och är inte så superintresserade av att släppa in en ny – speciellt inte om den är singel.

När man får barn kan man få sej ett gäng nya kompisar, via sina barn, men ofta är det familjer (=par med barn), som man börjar umgås med. Inte singelmammor eller singelpappor. Dom får vara med varandra. Om dom hinner och orkar. Liksom.

Så din mormor, som är 80 år, och som vet hur Ensamheten känns, och att man inte får speciellt mycket kraft av den, utan den suger snarare musten ur en….flyttar troligen inte till Spanien eftersom det är så jobbigt att göra saker ENSAM, och därefter förbli ENSAM.

Ensamhet tär, och tar kraft.

Gemenskap ger kraft och energi.

Ville bara säga det.

Annars var det bra, det där om rädslan.

🙂

 

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar, familjeterapeut och Barnombud. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: