RSS Flöde

Jag är en mes, part II /erviluca

Postat den

 

Part II.

Jo, så här löjligt var det:

Jag kom gående i Åkersberga Centrum, då jag blev stoppad av en kvinna med en sån där ”underskrivningsgrej”.

”Åååånej!” tänkte jag. ”Vad ska jag nu skriva på?”

Hon skrattade till och sa: ”Vi har haft barn på samma dagis….för hundra år sen!” Jag tittade på henne och tänkte Har vi?!?

Sen berättade hon att det var planer på att dom skulle bebygga ”XXXX-området” och att ”dom” ville att jag skulle skriva på om att det borde bli folkomröstning om detta.

Shit! tänkte jag. Jag gillar ju när dom bygger. När det blir NYTT och fräscht. Utveckling. När Åkersberga växer. Att folk får bostäder.

”VAR exakt ska dom bygga??” frågade jag för att liksom förlänga mitt nekande svar, och så hoppades jag att dom skulle bygga på ett Jättekonstigt område, så att jag skulle kunna känna NEEEEJ!

Kvinnan visade mej området på kartan och drog med fingret över den och lät upprörd.

Jahaaaa, däääär! tänkte jag. Och sen Åååååh, vad bra, för där är ju Ingenting – bara en massa skog och mark som ingen använder! Där kan jag tänka mej att bo!

”Mhm….”, sa jag. ”Kan man läsa om det här på nätet?”

”Ja…”, sa kvinnan, ”men där kan man inte skriva på…”.

”Men jag skulle vilja ta reda på mer om det innan jag skriver på något”, sa jag, och så fick jag nät-adressen till där informationen står.

Sen gick jag.

Och kände mej URDUM, INFÖR MEJ SJÄLV, för att jag inte vågade säga ”Nej, det vill jag inte! Jag tycker att dom ska bygga där!”

Mes!

 

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar, familjeterapeut och Barnombud. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Ja du skulle ha varit den arten jag har varit idag. Jag ska försöka hinna skriva om mina fågelegenskaper i morgon. Fast så farligt mesig var du inte. Man ska välja sina strider. Jag tyckte du slingrade dig ur rätt så snyggt!

  Gilla

  Svara
 2. Du är inte ensam. Om jag försökte skylla på att jag skulle till skolan (vilket jag visserligen skulle) istället för att säga nej så. 🙂

  Gilla

  Svara
 3. Förstår dig, men du är ju sannerligen inte ensam om att vara en sån mes, det är nog de flesta. Någon gång kan jag få ur mig ”Nä, det vill jag inte skriva på”, kanske med ett tillägg som ditt ”…utan att ha läst mer om det”, men det är svårt.

  Några ggr har jag sett såna där saker där jag håller med i sak, men där den som gjort lappen man ska skriva under så dum, så jag inte gjort det i alla fall. Typ att om det bara stått ”Jag vill inte att man ska bygga där” hade jag skrivit på. Men det står inte bara så, utan också ”Och så tycker vi att politikerna jämt ska lägga sig i, och det var bättre när de-och-de styrde, och inte de jäkla de-och-de…”. Öh, nätack, det där skriver inte jag under på – och det borde c:a 50% av alla andra inte heller göra! Pucko! 🙂

  Gilla

  Svara
  • Näe, mesar finns det VERKLIGEN gott om, som är tysta när deras röst/stöd VERKLIGEN skulle behövas, som smiter undan, som inte vågar stå upp för dom svaga…Men JAG är inte sån, för det mesta, och när jag fegar ur, blir jag så sur på mej själv!

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: