RSS Flöde

Bara vanligt…./erviluca

Postat den

…fast kanske inte så vanligt ändå, för att vara mej. Men vanligt vanligt ändå, för vanliga människor…tror jag. Såna som…du.

Det är ju rätt Vanligt att åka hem till en kompis, dricka lite vin och snacka lite skit. Eller hur?

Det gjorde jag på Valborgsmässoaftonen.

Valborg och 1 maj 2013 031

Det är ju rätt Vanligt att åka hem till en syster, och en gudson, och fika lite ihop, gå en promenad och äta middag tillsammans. Eller hur?

Det gjorde jag den 1 maj.

 Valborg och 1 maj 2013 118 

Fast sen blev det lite ovanligt ändå, eftersom Söstra Mi, efter promenaden (med våra FYRA hundar), skulle leka med Fiona, snodde in sej i kopplet och ramlade och bröt handleden. DET är ju inte så vanligt faktiskt. Även om det inte är unikt.

Det var ”min” tredje arm-hand-brytningsupplevelse!

Passa er för att umgås med mej, för då är risken stor att ni bryter armen!

Typ.

Och fast jag är så ”van” vid detta, var den första reaktionen ”TILT” i hjärnan.

”Vad gör man nu???” liksom.

Men sen började den fungera igen.

Det som händer mej när jag är med om en olycka är att jag blir ISKALL. Näe, inte iskall iskall, utan mer LUGN, COOL och EFFEKTIV. Det är bra att veta.

Eventuella känslor kommer efteråt. LÅNGT efteråt.

Något som var bra, den 1 maj, när Söstra Mi bröt handleden, var att jag fick vara med om att Ambulansen faktiskt kom och hämtade henne! Jag tänkte köra in henne själv först, men det blev lite rörigt i huvudet när jag började fundera på vad jag skulle göra av alla hundar och Gudsonen…..

…och när jag då ringde Sjukvårdsupplysningen, för att fråga (vad jag skulle göra av alla hundar….närå), så sa dom att man KAN ringa Ambulansen fast ”man” bara har brutit handleden.

Mitt i röran, ringde det på dörren. Jag trodde först det var Gudsonens kompis och sen trodde jag det var en Väldigt Ung Ambulansförare, men sen förstod jag att det var en Väldigt Ung Dörrförsäljare. Snacka om att komma olämpligt! Och snacka om att jag bemötte honom förvirrat!

Valborg och 1 maj 2013 124

Sen dök 3 otroligt snygga och trevliga ambulans-män upp, och dom fixade och trixade med Söstra Mi, OCH hennes arm….

Valborg och 1 maj 2013 165

…..och sen åkte hon iväg med dom i en gul ambulans, mysigt morfinpåverkad. 

Senare på kvällen ringde hon och ville bli hämtad. Det var bara att sätta sej i bilen och åka Sigtuna-Danderyds sjukhus-Sigtuna, och sen direkt hem till Åkersberga. Tur att hundarna gillar att åka bil!

När jag kom hem, och satte mej ner, kände jag att all spänning, som jag inte ens visste att jag hade, släppte, och jag sjönk liksom bara ihop, i en hösäckshög.

Pffffuuuuiiiii……..

Liksom.

 

 

 

Annonser

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar, familjeterapeut och Barnombud. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: