RSS Flöde

Lång natts färd mot dag /erviluca

Postat den

Vissa nätter är längre än andra.

Visserligen kan man ju tänka att det borde vara BRA, eftersom tiden går så fort, och åren med den. Men långa nätter….? Näe.

Det beror ju på vad man gör, förstås….Men om man ligger och har ont i huvudet och inte kan sova, och hostar och går upp och kissar fjorton gånger, och bara vankar runt…fast man vet inte varför….DÅ är det inge kul!

Men allt kan ju inte vara kul här i världen. Dessutom blir dom nätter man faktiskt sover mer värdefulla.

Ibland kan jag tycka om att vakna till på natten, bara för att jag då kan KÄNNA – precis i uppvaket – hur skönt det är att sova. Eller när man ….. sniffar….smurfar….SNOOZAR (så heter det! Åh, vad det är jobbigt när man tappar ord!)…Då kan man också riktigt KÄNNA hur skönt det är att sova.

När jag var yngre kunde jag inte snooza. Jag vet inte ens om det ”fanns”, faktiskt! Jag tror det hette att ”somna-om-fast-man-inte-får”, typ. Eller så hette det ”försova-sej”, för det fanns nog inte ens väckarklockor med den funktionen. Klockan ringde. Man skulle gå upp. Punkt. Missade man detta, så var det kört.

Men jag missade ALDRIG ringklockan. Jag hörde den inte ens, för jag vaknade av klicket INNAN klockan ringde, stängde av den och studsade upp som en liten studsboll. Jag tillhör nämligen den Ovanliga Släkten ”Morgonpigg”! Och kvällstrött.

Egentligen skulle jag kunna både storstäda och röja i skåp TIDIGT på morgonen, men det gör jag inte. Nuförtiden slappar jag mest. Eller diskar. Att diska på kvällen är TRÅÅÅÅKIGT, men att diska på morgonen är rätt skönt. Tycker jag. Ibland.

Det var toppen att vara morgonpigg när barnen var små, för dom vaknade vid 5-6-tiden och gick i gång DIREKT: Leka, busa, ”action!” Fullt ös – medvetslös. Det var rätt tomt på lekplatsen kl. 7.00 på morgonen kan jag säga….

Sen faller jag ihop i en  hög vid 15-16-tiden, och har jag inget att göra då, somnar jag on the spot. Not. Men det känns som om jag skulle kunna. Mitt i ett samtal på jobbet: Terapeuten faller framåt med huvudet och börjar dregla, och snarka. ”Välkommen tillbaka!” liksom…Näe, det har jag aldrig gjort. Men ibland känns det så, INNAN samtal: ”Huuur ska jag kunna hålla mej vaken??”, men som tur är blir jag pigg av att träffa människor!

Kvällstrött. Det betyder att jag ofta blir KALL på kvällen också. Morgonpigg + morgonvarm. Kvällstrött+ kvällskall. Så när jag går och lägger mej är jag oftast superiskall och måste sätta på mej en massa kläder och lägga på mej en massa täcken för att kunna somna. En hund tättintill kan också göra susen. För att inte tala om en varm kropp….men såna är det ont om i min säng…. 😉

Nåja.

Inatt hade jag svårt att sova. Och somna. Och ändå vaknade jag halvåtta i morse. Typ. Eller om det var tidigare. Gick upp och la mej i soffan och tittade på Kulturprogrammen/Dokumentärerna: ”Baggage” och sen ”Bachelorette”. He he he! Sånt kan man somna av…så jag slumrade till en stund och vaknade när ”David” visade sin ilska över att det var en massa andra män i huset som OCKSÅ ville ha ”Bacheloretten”. ”Surprise!!” liksom. Jag vet inte hur många hjärnceller David hade, eller så hade han bara inte blivit upplyst om att huset skulle vara fullt av män som ville ha, och tävlade om SAMMA kvinna. Han kanske trott dom skulle fått VARSIN och i så fall förstår jag hans frustration….

…för jag förståååår ju nästan alla.

Faktiskt så gör jag det.

OM man TÄNKER EFTER kan man förstå nästan ALLA.

Men nu ska jag inte tänka efter mer. Jag ska lägga mej i soffan och slappa en stund. Jag städade så mycket igår att jag borde få ha en vilodag. Dessutom SKA man ”tänka på vilodagen så att man helgar den”. Och idag ska jag helga hela dagen.

Tror jag.

 

Annonser

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar, familjeterapeut och Barnombud. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: