RSS Flöde

Egensinnig stereo /erviluca

Postat den

Jag har en mycket egensinnig stereo. Saker kanske smittas av sin ägare med tiden…? Den är rätt gammal och saker som är gjorda detta årtionde (eller förra) har ju inte lika lång hållbarhetstid som dom hade ”förritiden”. Har jag hört.

När är ”min” stereo ”född”, tro….När köpte vi den? Hm…*tänker* : Frågan är om vi inte köpte den till lägenheten på Gröndalsvägen 27….? För det var en pytteliten lägenhet och därför behövde vi en pytteliten stereo. Sen fick jag den då vi skildes flera år senare….Den är alltså ”född/tillverkad” ca 1998-99. Den kanske har gjort sitt då. Tråkigt, för jag ”orkar inte” köpa en ny. Tycker inte det är värt det, liksom. Jag lyssnar ju på Spotify, om jag lyssnar på musik….

MEN när jag lyssnar på Spotify så SVAJAR musiken! Varför? Ibland går det lååångsamt, och stannar nästan av, för att ta fart igen och låta normalt en stund. Varför? Det är iallafall skitirriterande.

Nåja

Jag skulle skriva om min stereo/CD-spelare. Den är liten. Jätteliten! Men den har funkat bra så länge den funkade. Men fr o m att jag flyttade sista gången (i maj) spelar den bara VISSA CD:ar. Så då har jag spelat dessa Få Utvalda. När jag skulle lyssna på någon utav De Utvalda igår, när jag skulle städa – att städa utan musik går ju inte! – så stoppade jag i CD efter CD (eller heter det DVD? Näe, det är väl på TV:n va?! Det är så många bokstäver att hålla reda på nuförtiden…Saker heter inte ORD – dom heter förkortningar!)….och DEN ENDA CD stereon ville spela var ”Sound of Music”.

Alla andra skakade den på huvudet till: ”Nej!!” Typ.

Och eftersom jag ville SJUNGA när jag städade, så blev det så! SOUND OF MUSIC på hög volym och städa till ”Do, a deer a female deer, Re, a drop of golden sand, Mi, a name I call myself, Fa (r), a long long way to ruuuuun!” osv. Jag insåg när jag sjöng till att jag har en massa ”papegojaspråk” till flera av sångerna, sådär som man sjöng när man var yngre: ”..maj-fååål-la-lång-lång-sång-ven-sing-inga-lo-tof-tjoooolaaaa”…

Sen började jag tänka på vad filmen handlade om egentligen, och kom fram till att dom rymde, men jag vet faktiskt inte varför eller ifrån vad. Jo, tyskarna, var det väl, men varför?

Nåja.

Min stereo spelar alltså  BARA Sound of Music nuförtiden. Det kanske BETYDER något. Jag kanske ska FÖRSTÅ något. Det kanske är ett BUDSKAP.

Eller inte.

Jag kunde en grekisk sång på ”papegojspråket” också när jag var ung, och jag kan den fortfarande nästan helt, men jag har ingen aaaaningom vad jag sjunger eller om det är något ”ord” som är ”rätt”: ”Inja-flokos-sinja-loka-gliganjo-frago-sirglianiiii…”. Den lärde jag mej när jag var på Kreta med min syster ”för hundra år sedan” och levde ”rövar-liv”, och raggade killar på löpande band. Närå, jag raggade faktiskt bara upp EN. Men ändå!

Nu ska jag på en låååååångpromenad med hundarna. Om det inte regnar. *tittar ut* Ser inte. Får chansa.

Ut ska dom i vilket fall som helst.

See yah!

 

 

Annonser

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar, familjeterapeut och Barnombud. Allt i en och samma kropp.

»

  1. Men grattis! Du har en stereo med en egen smak. Det är ju fantastiskt. Den spelar inte upp vilket skit som helst. Den har en personlighet. Fantastiskt! Du är lyckligt lottad. Ta väl hand om din stereo så den inte blir som alla andra stereos och spelar vad som helst.

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: