RSS Flöde

Många dör…. /erviluca

Postat den

….kring mamma, och när jag igår pratade med henne och hon sa att ”Gunnar (fingerat namn) dog i förrgår”, så sa jag att ”Jamen, då sitter han väl däruppe på en molnkant och dinglar med benen tillsammans med sin fru! Det måste väl ha varit mysigt för honom att träffa henne igen?”

Mamma säger att Gunnar verkligen tappade sugen sedan hans fru dog i cancer för ca 2 år sedan, men så lägger hon till att hon tror att Gunnar mest tycker det är kul att träffa Axel (fingerat namn) igen, för dom var ”bästisar” och brukade ”röka cigarrer och dricka drinkar ihop”….

”…så han sitter nog där på en molnkant bredvid Axel och dom skrattar och röker cigarrer och skålar!” säger hon.

Jag tappar nästan telefonluren i golvet, för mamma har ALLTID varit ”super-icke-troende” och så fort man pratat om ”livet efter detta” eller något som har med andevärlden eller något kristet eller religöst att göra, så har hon slagit ifrån sej och pustat och stönat och sagt att hon inte tror på NÅGONTING! Man har knappt ens kunnat skämta om det! Och plötsligt håller hon med om att ”livet efter detta” kan finnas – iallafall lite grann sådär.

Vi har pratat om döden förut, då jag undrade om hon tänker på döden mycket. Hon tänker på döden varje dag, sa hon då. Men hon har alltid tänkt att efter döden är det svart. Punkt. Det finns inget mer. Punkt.

När man sagt att ”…då får du ju träffa pappa!” så har hon bara fnyst: ”Äh!”.

Men kanske ändå….

Kanske, kanske….

Det känns lite hoppfullt sådär att hon kanske kanske kanske kan tänka sig att hon också ska sitta på en molnkant och vinka ner till oss en vacker dag.

Det känns som en finare och mer positiv tanke än:

”Det blir bara svart och så finns man inte!”

Punkt.

 

Annonser

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar, familjeterapeut och Barnombud. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: