RSS Flöde

Ibland kokar det i huvudet /erviluca

Postat den

När jag gör saker jag är van vid och som jag KAN, flyter det på utan att jag ens behöver ”tänka”, även om jag använder hjärnan hela tiden. Till exempel i jobbet. Det är som om hjärnan vet före jaget vad jag ska säga på nåt vis, så som det också blir när jag skriver. JAG får liksom veta först när bokstäverna hamnar på pappret vad jag ska skriva….och när jag sitter i samtal bara kommer orden…jag behöver inte tänka igenom det. Och jag behöver inte tänka ut INNAN vad jag ska säga…det bara kommer. Och det är nästan alltid väldigt kloka saker. Faktiskt!

Ibland måste jag givetvis stanna upp och TÄNKA. När jag inte hänger med, eller när det är extra komplicerat eller när reaktionerna blir annorlunda än dom brukar eller vad det nu är.

OCH hjärnan kan kännas som en urvriden gammal disktrasa efter intensiva och känslofyllda samtal och då förstår jag att hjärnan jobbat som en jävla idiot. Vi (terapeuter/familjebehandlare) använder oss själva som verktyg (brukar man säga).

Men sen är det allt det här som INTE fungerar för mej. För jag har inte använt den sidan av hjärnan tillräckligt mycket – troligen för att det var lite trögt där från början, och/eller för att jag inte tränat upp den sidan av hjärnan. Ibland undrar jag om vissa bitar av hjärnan faktiskt har hål där eller om jag har vissa delar som är förlamade.

Givetvis är EN sida som INTE fungerar så bra LOKALSINNE-sidan. Den sidan funkar inte och jag har verkligen försökt få den att funka! På riktigt! Men den fungerar så dåligt att sätter jag mej på en bänk i tåget åt fel håll, vilket jag kan för jag mår inte illa av att åka baklänges, så blir jag förvirrad en kort sekund när jag kliver av eftersom stationshuset då liksom ligger på ”fel sida”.

OCH det händer ständigt och jämt att jag blir förundrad över att jag upplever att jag gått i en cirkel och ändå har jag hamnat helt åt fanders och kanske till och med gått rakt fram! Eller att hus ligger på andra ställen än dom gjorde ”igår”, att en bensinmack helt flyttat på sej eller att hela kommuner flyttar (i min hjärna). MYCKET förvirrande.

Alldeles intill LOKALSINNET i min hjärna ligger SIFFER-sidan. Siffror hoppar, ändrar sej och försvinner i min hjärna. Jag har nästan inget sifferminne – bara om jag kopplar ihop siffrorna med bilder eller saker. Siffrorna helt fria för sej själva funkar inte. Jag har tagit fel på datum och tid huuuur många gånger som helst! Siffror i mitt liv: Funkar inte.

Så fort siffror nämns så ändrar dom sej i min hjärna: ”Han har sprungit Lidingöloppet 7 gånger”, kanske någon säger. Två timmar senare frågar någon: ”Hur många gånger har han sprungit Lidingöloppet?”. ”Eeeeeeh…17 tror jag det var…eller var det 12? Det kan också ha varit 7, eller var det 8 eller 27?”.

”Välkommen på möte den 3/4 kl. 17.30”, kan i mitt huvud bli ”….eeeeeh, jag tror det var den 4 mars klockan sju…eller var det halv sju…?”.

Jobbigt?? JA!

Och du som säger att det bara handlar om koncentration eller att fokusera eller lyssna ordentligt eller vad du nu tror: STICK OCH BRINN!

Man VILL INTE missa tider. Man VILL INTE gå vilse. Man VILL INTE ta fel på dag och månad och år! Och man VILL ha mycket pengar!

Nyss fick jag en bunt papper som jag ska plugga in….samtidigt som jag har 15 ärenden att hålla koll på som ska skrivas in i olika grejer på datorn. Att skriva går bra, men att pilla med ”kopiera” – ”spara” – flytta till hejsan och hoppsan – greja med grejer och så klicka på hej och hå och hela fadderullan och sedan ”tvätta texten” (??) och sedan…eeeeeh….va?!?

Så stod det i inledande text i utbildningsmaterialet att man ska kolla på AddWisdom (??), som om alla vet vad det är (!) och att jag ska ta fram ”implementeringsdokument 1” och läsa igenom det och sen ska jag duttan och dittan och #kompliceradeordpårad och så ska jag…. Nnnnggggaaaaahh!

….och till slut tänker jag ”Är det MIN hjärna som börjar stänga ner eller är det ALLA ANDRA SOM ÄR IDIOTER!?!”

Och kommer fram till….

….att det är DITT fel!

Alltihop.

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: