RSS Flöde

Flashback /erviluca

Jag sitter mittemot en ung mamma och hennes ca 9-årige son på pendeltåget. Hon tittar i sin mobil och skriver något, tar sin son i handen och smeker hans hand, pussar på hans huvud och säger något vänligt till honom. Han nickar och ler lite och svarar något, tittar ut genom fönstret och ser ut att tänka.

Hon släpper hans hand, skriver något på sin mobil, lägger ifrån sej den och tar sin sons hand igen och smeker honom lätt över håret, säger något till honom och han svarar något. Det lyser kärlek ur hennes ögon när hon tittar på honom.

Jag tycker mej höra att dom är på väg till hans pappa och att hon ska lämna honom där över helgen. Båda är lite spända och hon försöker säga positiva saker. ”Ser du fram emot att träffa pappa?” frågar hon. ”Nä, inte direkt…”, säger han och ler lite osäkert. ”Det blir säkert bra. Det var ju så länge sen så du känner dej kanske lite orolig och pirrig?” ”Aaaa….”. Han tittar ut och tänker på något.

Han flyttar på sin väska som han har i knät ner på golvet och råkar peta till mej. ”Ursäkta!” säger han och tittar på mej. ”Det gjorde inget”, säger jag och ler och ser i ögonvrån att mamman blir så stolt över hans ursäkt att hon böjer sej över honom, pussar honom på håret och viskar i örat: ”Vad duktig du är! Vad fint sagt!”. Hon strålar av stolthet.

Jag och min äldste son Victor på landet (Lindris) 1987 tillsammans med vår första katt, Minus.

Jag tänker att det är som att det är jag som sitter där med min äldsta son för 30 år sedan och det känns så fantastiskt att SE mej själv utifrån på nåt vis. Så mycket älskade jag Victor! Så kände jag. Vi hade så fin relation och han var mitt allt. Så känns det när jag sitter mittemot denna FINA mamma som strålar kärlek till sin lilla fina son.

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: