RSS Flöde

Han tror jag fått en psykos/erviluca

Postat den

Jag och 3 av grabbarna grus sitter på pendeltåget. Vi ska åka och fira min syster (deras moster – nähä?!) som fyller år. Minsting sitter och tittar ut genom fönstret med lurar i öronen, borta för omgivningen, vi andra snackar. Vi pratar om hur härligt det är att gå en promenad och hur tankarna då kan vandra fritt, liksom ”flyga”. Jag berättar om hur många idéer jag får på mina hundpromenader och att jag nyligen skrev ner en synopsis efter en promenad, eftersom jag var helt fylld av historien som berättades i mitt huvud.

Jag berättar för Äldste Sonen och Mellan att jag hörde ett konstigt ljud i skogen och att fantasin skenade iväg och jag tänkte ”vad skulle hända om det var ljudet av ett rymdskepp…och att det rymdskeppet tog hela huset jag bor i – bara sög upp det i någon slags stort munstycke eller nåt…..och eftersom Minsting låg och sov när jag gick ut sögs han upp i rymdskeppet.”

Jag berättade om hur jag kom gående hemåt och hur jag tror jag skulle reagera när vårt hus var borta. Chocken, förvirringen och hur folk omkring skulle gå omkring och vara lika chockade och förvirrade och hur mitt huvud inte riktigt skulle kunna greppa att huset jag bor i är borta…

Jag berättade att jag skulle tro att Minsting var död (jag vet – jättesorgligt) och att alla kommunikation hade slutat fungera. Det fanns inget internet, ingen uppkoppling, ingenting.

Efter att jag ”landat” i hjärnan att huset var borta och det troligen hänt mer saker i världen/stockholm etc så skulle jag börja leta mej mot mina söner och eventuellt min mamma. Eftersom hon har en vanlig telefon med vanlig telefonsladd skulle man kunna ringa henne, om man hittade en sån telefon. Så jag började leta efter en sådan, medan jag gick norrut….”.

Historien fortsätter långt efter det här, men det som händer i tåget är att Minsting liksom plötsligt ”vaknar till” och frågar vad jag pratar om. Jag säger att jag kom på en sience fiction historia när jag gick i skogen på promenad.

”Jaha….jag trodde du fått en psykos…och trodde jag var död”, säger han.

”???? Va?? Satt du där och lyssnade och trodde att jag fått en psykos och att jag trodde du var död och att allt det här hänt?!” säger jag och börjar gapskratta.

”Aaaa…”.

”Och du satt bara helt lugnt och tittade ut och tänkte ”Mamma har fått en psykos”….?”

”Aaaa…”.

HerreGud! Vi började alla gapskratta av den otroligt otroliga reaktionen och på att han suttit och trott att jag var galen utan att reagera/agera.

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: