RSS Flöde

The Sofa/erviluca

Postat den

I got the sofa – #thesofa.

At last.

För mååååånga år sedan föll jag pladask för denna soffa. Jag vet inte om den var ”inne” då, på (70?-) 80-talet, eller om jag bara föll för den ändå….

…och jag minns inte var jag såg den första gången, men oj, vad jag föll för denna soffa. Vid första ögonkastet. Faktiskt. Soffan liksom ”talade” till mej och sa: ”Jag är du – du är jag” och jag kände ”Vi hör ihop”.

Soffan var då för dyr för mej och/eller så hade jag för liten lägenhet….och så gick åren.

Men jag minns ett hembesök någon gång i början på 2000-talet då vi gick ut på den stora altanen för att ta en kopp kaffe och prata med den mamma vi jobbade med då i familjebehandling, jag och kollegan, och där stod The Sofa! Hon ursäktade sej och sa att den ”kanske inte var så snygg”, men att den hade hamnat där när hon möblerat om inomhus. Jag berättade att jag ääääälskade den soffan och att jag ville ha en sån och så väcktes längtan efter The Sofa upp igen.

När jag flyttade ihop med Grabbarna Grus´pappa skaffade vi en stor fuskskinn-hörnsoffa – en sån soffa som vi, var och en för sej, tidigare sagt att vi ”aaaaldrig” skulle ha, men som var så superpraktiskt med tre små skuttande och kladdande knattar i huset. Dessutom liknade den The Sofa lite grann.

Sen gick åren och sofforna har kommit och gått i mitt liv. Jag har hållit ögonen öppna efter The Sofa på Blocket, men den har liksom aldrig dykt upp.

Häromåret satt jag och Min älskling i bilen och pratade om möbler och så började han berätta om sin ”The Sofa” som han älskat, men som hans ex fru tröttnat på och så hade dom sålt den till någon som sagt att han letat efter denna soffa i flera åår. Han beskrev hur soffan sett ut och jag bah: ”Men det är ju MIN The Dream Sofa!

Dom sista månaderna har jag varit ute på Blocket var och varannan dag för att leta efter en bra bäddsoffa, alternativt ett sängskåp, eftersom tanken var att jag skulle flytta till en tvåa med sonen och därför skulle sova i vardagsrummet. Då och då sökte jag på ”buffelhud” och ”hörnsoffa” också – ba´fatt!

Så dök den upp häromdagen och jag fick nästan hjärtstillestånd. Först tänkte jag: ”Nej, du har redan en fungerande soffa, som du dessutom köpte (på Blocket) rätt nyligen….och du letar faktiskt efter en bäddsoffa…så håll i dej och skriv inte till dom!” Jag sa det ganska strängt till mej själv. Rynkade till och med ögonbrynen. Lydde jag? Nope. Jag skrev och frågade om den fanns kvar. Fick svaret att en tjej skulle komma och hämta den, men om hon inte kom, skulle kvinnan kontakta mej. ”Puh!” tänkte jag. ”Det löste sej ändå.”

Så hörde kvinnan av sej igen och sa att ”tjejen kom inte. Du får soffan om du vill ha den”. Gratis.

KAN man ens säga nej till en soffa som man längtat efter i 25 år (!) som dessutom är gratis??

Så i lördags kom soffan hem till mej med hjälp av FANTASTISKA Tipptap. Igår plockades gamla soffan isär och nu står delar av den i hallen, eftersom halva soffan hamnade i Minstings rum, och soprummet är stängt och låst (se tidigare blogginlägg) och vardagsrummet är ommöblerat med The Sofa.

I´ve go The Sofa!!

Jag har rengjort den med tvål och vatten och smörjt in den med kokosolja så nu står den här och myser ikapp med mej och hundar och katter. Jag tror den känner att den är älskad och välkommen.

Och jag skiter i vad fan och hans moster och resten av världen tycker om my sofa, because I love it!

Love it, love it, love it!

……………………………………………………………….

Fotnot: Jag har fotat den, men lyckas inte få in bilden i datorn….Återkommer KANSKE med det. 😛

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

  1. Men wow förstår din känsla när det man längtat efter bara dyker upp. Grattis!

    Gilla

    Svara
  2. Ping: Min buffelhudshörnsoffa /erviluca | erviluca #mammatillfyrakillar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: