RSS Flöde

Varför låste ni soprummen?/erviluca

Postat den
SONY DSC

Akelius i Skogås har bestämt att hyresgästerna endast får komma in i grovsoprummet vid två tillfällen varje vecka, 2-3 timmar varje gång. Däremellan är soprummen låsta. Tidigare kunde vi slänga saker där när vi behövde och ville.

Varför man bestämde att hålla soprummen låsta har vi inte informerats om. Det är som om vi är små barn som ska uppfostras, men vi vet inte vad vi gjorde för fel innan och hade ingen chans att i så fall rätta till felen.

Det är som om Akelius personal satt och pratade om hur JOBBIGA dom boende är i Skogås och så sa dom ”Ja! Vi låser soprummen, som straff! DÅ ska dom nog lära sej….”. Men vad ska vi lära oss??

Eller tror Akelius att vi ska slänga färre saker när soprummet är låst?

Det som hänt sedan soprummen låstes är att människor ställer sakerna dom vill slänga utanför soprummet, och så får dom stå där. Det ser otroligt skräpigt och fult ut utanför ALLA soprum nu. Och folk förfasar sej över ”dom-som-slänger-sina-grejer-utanför”.

Jag förfasar mej mer över denna nya regel, som TVINGAR folk att slänga sina saker utanför.

För vem orkar hålla redan på att soprummet, som ligger intill porten till varje hus, är öppet ”Onsdagar kl. 14-16 och lördagar kl. 14-16” eller vad nu tiderna var.

Om man inte har möjlighet att slänga sina saker just dom tiderna….vad gör man då?

Om man bär ner sitt gamla skåp för trapporna och så är dörren låst….vad gör man då?

Om man möblerar om/har precis flyttat in/köpt nya möbler en måndag tex och det står en massa grejer i hallen….så man knappt kommer ut….vad gör man då?

Är man duktig och väntar till på onsdag kl. 14? Näe, tror inte det. Speciellt om man inte förstår VARFÖR soprummet är låst övriga tider och speciellt om soprummet ALLTID var öppet förr.

Dessutom måste det vara en av dom grejer som man faktiskt inte sätter sej in i om man inte kan läsa (svenska) och/eller inte kan språket.

Varför låste ni soprummen, Akelius?

Ge mej gärna din analys, du läsare, varför du tror att soprummen numera är låsta.

#Akelius #låstasoprum #uppfostran #obegripligt #ingeninformation #skogås

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: