RSS Flöde

Att (försöka) hantera en psykopat/erviluca

Postat den

chef 3

Jag har arbetat på många olika arbetsplatser och jag haft både bra och dåliga chefer, men dom braiga ”växer inte på träd”. Det finns halvbra chefer, okey chefer och så finns dom där lysande, härliga cheferna som är tydliga, raka och som förmedlar både arbetsglädje och kan ge bra feed back samt är duktiga på att ”leda och fördela” arbetet och som känner tillit till sina anställda.

Bra lärare ska vara
Det är precis som lärare. Det finns många halvbra lärare, några usla (som inte borde ha blivit lärare), några slöa och/eller utbrända, som egentligen inte orkar engagera sej längre, men ”man vet vad man har….” etc. Och sen finns dom där SUPERHJÄLTARNA, som är både DUKTIGA och sprider glädje och energi och omtanke och allt!
Alla dessa kategorier finns väl inom alla arbeten egentligen…men inom vissa yrken spelar det större roll hur man bemöter andra än i andra yrken.

Scared and shocked team of young business men and women under boss pressure

VET dom ”dumma” att dom är ”dumma”, tro?

Sen finns psykopaterna.

chef psykopat 3

Jag har träffat på en handfull i mina dagar. Jag vet inte om psykopater har en förmåga att bli chefer eller om dom märks mest som chefer, och att man lider mest när man har dom som chef…eller vad…men FAAN vad svårt det är att hantera en psykopat.

VET psykopater att dom är psykopater? Eller är det bara ”alla andra” som vet det? För OM ”folk” visste det INNAN dom blir chef, skulle dom väl inte få jobbet s a s?

chef 4

Vissa – speciellt kriminella, som blir utredda av psykiatrin – får ju DIAGNOSEN psykopat, och då VET dom ju att dom ÄR det….
…men alla andra psykopater? VET dom det?

Eller tror dom att dom är Perfekta och alla andra är Idioter?

Det ENDA sätt att hantera en psykopat är egentligen att leeee lika inställsamt som psykopaten och låtsas hålla med om allt och sedan snabbt som faan ta sej därifrån.

chef psykopat 2

För inga argument biter på en psykopat, den har NOLL förmåga att lyssna och känna in och börjar man diskutera har man snart målat in sej – med hjälp av psykopaten – i ett hörn och till slut vet man varken vad man själv har sagt eller vad psykopaten vill eller har sagt.

Men summan blir alltid att psykopaten på något snurrigt sätt har vunnit. Man kan inte ”vinna” en diskussion mot en psykopat och den kan absolut inte kompromissa. Det psykopaten bestämt, så blir det.

chef jobb

Så står man där med skägget i brevlådan, fylld av frustration och ångest och undrar vad som hände och vad man egentligen sa….

….men vad sa egentligen psykopaten?? Och vad bestämde hen??

Vid en sammanfattning efteråt sitter man där, flera stycken och tittar på varandra och undrar: Vad hände just? Vad sa hen? Vad bestämdes?

Härskartekniker används rakt igenom och dom är så många och så intrasslade i varandra så man hinner inte ens märka när hen byter tekniker.

gå ur båten

Det är bara att lämna. Gå. Kliva ur båten. Hoppa av tåget. Ge upp. 

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: