RSS Flöde

Corona-viruset/erviluca

Postat den

coronavirus 1

 

En del säger att det inte är ett värre virus än Svin-influensan var, eller HongKong- influensan eller ”Asiaten”….

…men det skrivs om det som om det är Värsta Värst – som om det är Pesten som brutit ut! Är det för att media vill ha läsare?

vaccinera 1

Den kommer att komma och vi kommer att ”drabbas” – så enkelt är det och så har det varit varje gång. Några kommer att dö av den, många vaccineras (när vaccinet kommer) och några kommer att drabbas, vara sjuka och tillfriskna – precis som det varit varje gång influensor kommit.

coronavirus 4

Man kan ju undra varifrån dom kommer….

Dom dyker liksom upp från Tomma Intet. Ligger dom där i Tomma Intet år ut och år in och så en vacker dag: ”HA! NU ska vi DRABBA dom” och då börjar dom oftast i Kina, för dom är så många och bor så tätt…och har kanske nedsatt motståndskraft pga luftföroreningarna.

Vissa länder har stängt sina gränser emot Kina. Flygplan stoppas och ingen från Kina får komma in. Men funkar det i VERKLIGHETEN för man kan väl flyga ifrån Kina till Indien till Spanien och sen till Australien (tex…).

coronavirus 7

 

I Sverige kollar man resenärerna från Kina om dom reser vissa flyg, men inte andra…Dom som flyger reguljärt kollas inte. Är dom immuna? Eller varför kollar man inte dom? Man kan ju tycka ”Alla eller inga”? Eller? Och hjälper det att kolla över huvud taget, kan man undra? Det tar 5,5 dygn innan influensan bryter ut. Det betyder ju att det inte räcker att kolla resenärer ifrån Kina på flygplatsen. Dom kan ju insjukna om 5 dygn.

coronavirus 3

Jag tror inte vi kan skydda oss ifrån detta virus (heller) men jag tror inte heller vi alla kommer att dö av den. Ofta är det ju ”dom med nedsatt immunförsvar, små barn och äldre människor” som det är farligt för. Vi andra, som är rätt så friska och krya i botten liksom – vi klarar den (även denna gång)…..

handsprit

……men först ska vi oroa oss och vara rädda och prata om den och inte våga gå ut bland människor och köpa desinfektionsmedel och handsprit och…och….och…..

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: