RSS Flöde

Rensar på skrivbordet/erviluca

Postat den

Pile of unfinished homework assignment documents on the teacher's desk

Jag rensar på mitt skrivbord och i min Hemliga mapp och går igenom pappershög efter pappershög med ”Viktiga Papper” och kollar vad det är. Det är anteckningar och papper från 2016….

….och jag hamnar i Minnenas Allé och förundras över alla jag träffat och alla möten jag varit på och allt jag lärt mej….

…samtidigt som jag förundras över hur mycket jag faktiskt glömt.

Jag hittar några överklaganden som jag hjälpt människor att skriva och där vi faktiskt vunnit några gånger. Jippi!  #duktig #klapparmejpåaxeln.

skrivbord komma ihåg 3

Jag läser om ”Petra” och hur hon blev bortgift och fick sitt första barn när hon var 13 år och sitt andra när hon var 15 år och sitt tredje när hon var 18 år, misshandlad, våldtagen dagligdags, flydde till Sverige och fick avslag på ansökan om uppehållstillstånd: Hon kom från ”fel land”. Att hon flytt ifrån sin misshandlande man räckte inte. Henne träffar jag inte längre och jag vet inte vad som hände med henne. Jag vet bara att jag försökte hjälpa henne överklaga och att jag ringde runt till olika människor och myndigheter för att hon skulle få hjälp….

…..sen försvann hon.

skrivbord komma ihåg 4

Eller ”Cornelia” som också flydde från något land, tillsammans med sin man, som slog henne ”jämt” och som hon till slut rymde ifrån då hon fick höra att i Sverige får inte män slå sina fruar. Hur hon var gravid när hon flydde (men visste inte det) och hur hon fick veta att i Sverige FÅR och KAN man leva som ensamstående mamma…..

….och jag minns hennes lättnad när hon förstod att hon skulle överleva, och kunna fortsätta leva, trots att hon lämnat sin man OCH var gravid.

 

fighting spirit woman

 

Henne har jag fortfarande kontakt med och hon är en av dom kvinnor jag beundrar otroligt mycket. Vilken kämpaglöd! Oj, vad hon har klarat av mycket! Trots allt hon genomgått har hon ett ständigt leende på sina läppar och hon fullkomligt strålar när hon ibland dyker upp och vill bara ”tacka för hjälpen”. Hon fick uppehållstillstånd. HON kom från ”rätt land”.

thinking women

Sen är det alla dom som jag faktiskt INTE minns, hur jag än letar i hjärnan….”Sixten” med tre barn och en fru…näe! ”Oskar och Hanna”……näe!

Allt strimlas i GDPR:s namn. Amen.

Sen är det högen med böcker jag har läst, som ställs in i bokhyllan. Och alla papper jag fått från andra arbetsplatser….”Visstja, dom!”…..”Jahaaa, har jag träffat dom?”….”Visstja, dom!”…..

Sånt gör jag.

Ibland.

 

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: