RSS Flöde

Att växa av basket/erviluca

Postat den

spela kort.jpg

Vi sitter i soffan tillsammans alla (tonårs-)tjejer och jag, och spelar kort och snackar. Vi pratar bland annat om fritidsintressen och att träna. Flera av tjejerna tränar INTE, några dansar och någon går på gym. Bredvid mej sitter lilla ”Fia”. Hon är en mycket liten och nätt tjej som ser ut att gå i 4:an-5:an men går i 8:an. Hon har suttit tyst när vi har pratat så jag vänder mej direkt till henne och säger: ”Tränar du något?”  ”Ja, jag går på basket.”

basketspelare tjej 2

Av alla sporter i hela världen var det nog den sista sporten jag trodde att just hon skulle ägna sej åt. ”Jahaaaa….”. Jag vet knappt vad jag ska svara. Hon är den kortaste av dom korta och otroligt liten och nätt.

basketspelare kvinna 2

”Är det inte jobbigt att få upp bollen i korgen?” frågar jag och minns hur jag tyckte att man hela tiden fick ont i  nacken av att titta uppåt hela tiden i basket. Själv tyckte jag det var en otrooooligt tråkig sport när jag spelade det i skolan.

”Jo, den sitter ju så högt upp och jag är kortast i hela laget….”, säger Fia.

No shit, Sherlock, liksom.

basketspelare kvinna

”Varför valde du just basket?” frågar jag nyfiket.

”För att bli längre”, svarar hon.

Jag tror hon skämtar med mej så jag säger det:

”Nu skojar du!”

”Näe.” Hon ser gravallvarlig ut.

Basket växa 1.jpg

”Menar du på riktigt att du tror att man blir längre om man spelar basket?”

”Ja, det säger alla”, svarar hon helt seriöst.

”Eeeeeh, hur då? Varför skulle kroppen växa om man spelar basket?” Nu är jag nyfiken på den teorin.

”Jag vet inte, men se på alla basketspelare; Dom är ju jättelånga!”

”Ja, men dom började nog spela basket just för att dom var långa och då är det en bra sport att spela….”, säger jag.

växa av basket

”Nej, mina föräldrar säger att man blir längre om man spelar basket. Det är jättemånga som säger att det är så.”

Jag är stum. Vad ska jag säga? Ska jag låta henne fortsätta tro att hon kommer att växa och bli lång av att spela basket?

Jag bestämmer mej för att stanna där.  Inte argumentera mer. Låta henne, och hennes föräldrar, tro att man kan bli lång av att spela basket och samtidigt kan jag gå omkring och förundras över att det finns människor (på riktigt) som verkligen tror det.

Och mycket annat.

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: