RSS Flöde

Nnnggggaaaaah! En skräckupplevelse/erviluca

blomflugor

Det är söndag morgon och jag upptäcker ett gäng små blomflugor/fruktflugor vid diskbänken som jag tänker att jag ska försöka hitta ursprunget till….Jag tänker att dom kan komma från ett slängt bananskal eller ett äppelskrutt i Minstings papperskorg i hans rum, så jag går in där och tar ut papperskorgen och tömmer den. Det är bara papper i den så där kammar jag noll.

spindel

Jag går in i Minstings rum igen för att ställa tillbaka den tomma papperskorgen och slänger en blick på den sovande stora minstingen. Ovanför honom, på väggen, sitter en spindel. En gigantisk spindel. Först tänker jag att jag ska döda den och låta Minsting få fortsätta sova. Sedan inser jag att om jag ska döda den måste jag kliva på Minsting = ingen bra idé. Så jag väcker Minsting med orden:

vakna 2

Vakna! Det sitter en stor spindel ovanför ditt huvud. Vakna!” Aldrig har Minsting vaknat och klivit upp så fort. Han flyger upp och sätter på sej glasögonen. Yrvaken och med rufsigt hår tittar han på väggen: ”Åh, faan! Finns det ens så stora spindlar i Sverige?! Var faan har den kommit ifrån?”. Utifrån, tänker jag, men säger inget, för det är ju rätt självklart.

Fascinerat står vi en lång stund och stirrar på jättespindeln. Jag tror vi båda funderar på hur vi ska få bort den. Den sitter så nära hörnet så tar man något och slår med så är risken att man missar……och då dör vi. Både jag och Minsting.

takmopp.jpg

Vi diskuterar fram och tillbaka hur vi ska göra.

”Bok?”

”Nej, man kan missa”.

”Något långt….”, säger Minsting varvid jag går och hämtar en taktvättare som jag har med en skumgummisvamp längst ut.

”För mjuk…”, säger Minsting.

Ingen av oss vågar komma så nära som ett papper i handen skulle innebära så det diskuterar vi inte ens. Jag ryser vid bara tanken.

”Vi kan dammsuga upp den,” säger jag.

spindel dammsuga.jpg

Det tycker Minsting låter som en bra idé. Han får vakta spindeln medan jag går och hämtar dammsugaren. Vi tar bort munstycket och så har vi bara det långa röret. Minsting angriper spindeln, jag blundar, Minsting lyckas! Wohooo!

Sen blir vi rädda för att spindeln ska överleva där inne så vi bestämmer att ha dammsugaren på ”en lång stund”. Jag passar på att dammsuga hela lägenheten – både för att det behövs men också för att spindeln ska dö där inne hoptrasslad med damm och kattsand mm.

dammsugare

När jag är färdig öppnar vi dammsugaren och tar ut dammbehållaren (jag har en dammsugare utan påse) och går ut med den på gräsmattan. Jag öppnar luckan och Minsting sprayar in lite gift….utifall att…

Vi väntar en stund till och sedan vill Minsting undersöka om spindeln verkligen är där så han öppnar dammbehållaren och tar en pinne och petar i smutsdammhögen. Han hittar ingen spindel men jag säger att spindlar drar ihop sej och blir bara som en liten boll när dom dör, men vi hittar ingen liten boll heller….

Sedan dammsuger Minsting sitt rum jättenoga. Superjättenoga! Allt. Han håller på läääänge.

Så inget gott som inte…  ….så inget ont som inte har något gott…..

…..och fruktflugorna är kvar.

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

  1. Det är en Husspindel (Teginaria Domestica), alternativt en Stor Husspindel /Teginaria Atrica.
    En av de vanligaste spindlarna i Europa. Giftig, men inte för människor!

    /Ulf

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: