RSS Flöde

Hörlurar #headphones /erviluca

Postat den

hörlurar 7

 

ALLA unga människor (under 40) och 85% av alla andra har hörlurar i öronen (egen statistisk undersökning). En del har det JÄMT – även när dom inte lyssnar på något eller pratar – och andra bara när dom tar emot ljud i någon form.

Någon har hörlurar på sej för att ”slippa prata med andra/stänga ute världen” fast dom inte lyssnar på något (har jag hört).

Jag har ALDRIG hörlurar på mej. Jag känner mej instängd och blir svettig i öronen. Jag tycker också det är jobbigt att inte höra dom Naturliga Ljuden i omgivningen.

varningsskylt.jpg

Nu undrar jag:

Var är alla ”VARNING! VARNING!” och ”FARA!” -rop som brukar uppstå när något nytt uppstår? För inte kan det vara bra (för öronen) att alltid ha en propp i/på dom? Eller? Och hur blir det att ha (ofta högt) LJUD in i huvudet JÄMT? Hur blir det för öronsnäckan och #vaddetnuheter där inne?

hörlurar svampöra

Blir det inte SVAMP i öronen till slut, när det är så instängt och tilltäppt jämt?

Jag undrar också över alla OLYCKOR som blir när folk inte hör. För visst måste såna finnas? Det höll på att bli en idag: Jag cyklade nedför en backe och plingade åt två fotgängare som gick på cykelvägen. Den ena tog ett steg undan men den andra tog ett steg åt ANDRA hållet, för att gå över gatan, och hon hade HÖRLURAR för öronen och hade inte hört min plinga.

olycka

Jag tvärnitade (i gruset) och sladdade skitcoolt  och fick stopp på cykeln, utan att ramla, men fick hjärtinfarkt på köpet och fick ringa 112 och åka ambulans till akuten där dom inte tog emot eftersom jag hade fel slags hjärtinfarkt (se nästa blogginlägg) . Tjejen log lite snett och sa ”Oj, förlåt!” och gick sedan vidare.

Ni, som har hörlurar i/över öronen jämt; Ni HÖR ju inte världen utanför!!

hörlurar 6

Och så alla ni som går med små vita proppar (som ser ut som droppar) i öronen JÄMT, IFALL någon ringer eller OM ni ska lyssna igen på något….VARFÖR?

Och hur farligt är det egentligen?

Vad säger experterna?

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Ett svar »

  1. Man kan faktiskt få mögel i öronen. Det hade pappa. Fast det var knappast pga några hörsnäckor…..

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: