RSS Flöde

TACKSAMHET och God Jul /erviluca

Postat den

235886C1-BE1F-42B6-9E0F-E7943B0EDF38

Snart är julen här. Eller är den här redan idag?

Financial problems in family

Vi tänker på Dom Fattiga och Dom som Har det Svårt lite mer i juletid än resten av året. Vi vill att Dom Fattiga – speciellt barnen – ska få EN dag då dom slipper känna oro och får känna lycka och glittra med ögonen EN dag på året. Det märker vi som arbetar på Unga Station (Stadsmissionen) väldigt tydligt. I juletid blir människor mer givmilda och tänker mer på ”dom andra”…..

……för att stilla vårt eget samvete för vårt eget överflöd. Eller nåt sånt.

D25B06DD-E07B-488D-B6F5-F00B6D7DA0BF

Barnen är fattiga och har det svårt och jobbigt alla dagar hela året. Speciellt på loven. Dom andra dagarna får dom mat i förskolan och på fritids och i skolorna. Men på loven….

45D897E6-AD17-4036-A40D-410B2025A7E5

Vi på Unga Station har fått tusentals julklappar till Dom fattiga barnen i år! Det har vällt in. Hela Unga Station är fullt av julklappar. Speciellt roligt är det att ge till flickor, och då helst små flickor.

051AA078-E52B-4C0C-A8C7-4047252E83CB

Ibland har människor slagit in gamla/begagnade nallar och mjukdjur och kläder. Dom ger vi till våra second hand butiker. Vi vill att Dom Fattiga barnen för en gångs skull ska få helt nya leksaker, mjukdjur och nytt lego som är deras alldeles egna och nya.

6A954C6C-C3BC-43B1-857E-33C45D4A5966

Vi har gjort i ordning julklappspåsar till hundratals familjer och tusentals barn som hämtats av tacksamma föräldrar. En mamma har dom frågade: ”Kan jag få byta leksakerna mot mat?” men då visste hon inte att hon skulle få mat också.

Kan du tänka dej att ha så ont om pengar så att du vill byta leksaker mot mat? Så har dom det, dessa familjer som ofta bor tillsammans i ETT rum som dom hyr i andra- tredje hand för hutlösa hyror.

På julafton ska jag umgås med en del av dessa barn och familjer. Och precis som alla andra är en del fantastisk roliga att umgås med, andra inte lika lustiga… Dom är som vi. Allihop.

Förra julen fick jag en chokladkartong av en mamma och hon sa att hon äskade Unga Station och att det var vi som fick henne att orka en  dag till, och sen en dag till.

0D193E15-A8CC-40F5-ACAC-6690959F10F1

Att hon köpt en chokladkartong till mej gjorde allt! Det var så stort! Hon, som knappt har råd med mat för dagen gav mej en chokladkartong. Som uppskattning. Hon förstod inte att hennes ord räckte. Och barnens lekar och skratt.

🙏🏼

Jag är såååå tacksam över att få arbeta på Unga Station och få hjälpa alla dessa underbara människor till ett lite bättre liv.

GOD JUL!

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

  1. Stefan Viktorsson

    Vi ska vara rädda om varandra.

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: