RSS Flöde

Besiktning Del 2/erviluca

Postat den

4A8B6984-444B-4DD9-9D4F-E403FE88E1AD

Idag kommer dom igen. Jag har tagit komp-ledigt och städat hela förmiddagen.

”Rör inget i köket!” säger jag som morgonhälsning till Minsting när han vaknar. Han mumlar ”okey….”, som alltid….och sen rör han till i köket iallafall. Jag tror inte han vet vad det betyder, ELLER så har han Avstängda Öron (=mycket troligt) eller så har han ingen som helst respekt för mej (så kan det omöjligtvis vara – jag är ju såååå respektingivande).

Besiktningsmänniskorna kommer kl. 13.30. Jag är dödshungrig men får inte röra något i köket. Jag har iallafall respekt för mej själv (!), och #röringetiköket gäller mej också. Jag kanske får smaka på Hugos mat. 😜

Hoppas uthyrningsrummet är fint och städat. #hållertummarna.

Nu väntar jag. Återkommer efteråt.

1317944F-E23A-4A02-BC3C-34E5163264BE

*********************************************************************************

050BDBD9-7BFC-4F21-8119-D7B661A2C8D2

 

Såja. Idag var det bara en besiktningskvinna. Hon sa att hon blev ”lite ledsen” över det mail jag skickade sist. ”Jaha….”. Liksom. Jag blev ju arg och frustrerad. Men det kändes bra att prata om det. Idag var hon mjukare och pratade och lyssnade mer.

99873704-A6D9-44C0-B49F-E785F90EB7E6

Jag fick visa vad jag gjort och hon konstaterade att jag ”verkligen ansträngt” mej och hon fotade och sa att det inte är hon som bestämmer om det ska godkännas eller inte. Vilket jag i och för sej knappt tror på (eftersom man säger så som socialsekreterare också, och det är ju så att utredarens ord väger tyngst, men chefen godkänner/skriver under, eller inte – i undantagsfall).

 

Sen sa hon att ”folk (hyresgäster) är så petiga och klagar på ALLT, så det är sååå viktigt att allt är ok”. Jag som trodde ”folk” var glada att få en lägenhet!

Hon sa också att ”det här händer hela tiden” dvs att folk inte får byta lght för att besiktningen inte godkänns. Jag har ALDRIG hört talas om det förut dock.

”En del sätter ju upp så mycket grejer på väggarna….”, sa hon sen. ”Eeeeh, ja?!?”.

”Man ska ju inte behöva superstäda inför en besiktning, förstås….men hur ser spisen ut nu?” Jag visar. Den är ren. Jag har städat och putsat i kylskåpet också, men det gjorde jag i bara farten, så det tittar vi inte på.

6ACBDB40-81CF-4D02-AD76-0E9F31E7B440.jpeg

Sen frågar hon om kastrullskåpet är rengjort. ”Eeeeeh, va!?!” säger jag och öppnar det. Det är märken på hyllorna efter kastrullerna. ”Nä, där har jag inte städat. Det missade jag….men jag kan göra det! Typ nu.” Det behövs inte, men jag undrar vad hon skriver i protokollet.

497D0283-BBA4-450A-888D-F8BCBA7CF04F

 

”Folk” som bor här är inte så noga. Tror jag. Men Akelius vill kanske ha in fiiiinare folk. Såna som säger ”mazariiiiiiiner och vitt viiiiiin” och som parkerar sin SUV Lexus i garaget under huset och som har båten vid bryggan i Österskär…..

…..men varför skulle dom vilja bo här? Dom köper väl en villa på Strandvägen i Österskär? Inte hyr dom av Akelius??

Nåja. Nu ska jag vänta och se vad som händer.

F1405AC1-3CAD-4851-8FB4-B94C517A3B3A

Och ni får hålla tummarna bättre än ni gjorde förra gången.

Jag är faktiskt besviken på ert tumhållande. Det var uruselt sist.

😜

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: