RSS Flöde

”Din fule fan!” /erviluca

Postat den

män som skrattar

Så kan en kille säga till en kille. Så kan en tjej säga till en kille. Att säga otroligt kränkande och elaka saker till en kille/man är helt ok. Det är godkänt av oss alla och man skrattar rått – eller hjärtligt – åt såna kommentarer.

Småkillar får inte säga så till småkillar eller småtjejer.

Men ALDRIG ever någonsin att en kille/man får/kan säga så till en tjej/kvinna! Never ever!

man skrattar

Eller att retas kring kroppsvikt – ”Din fule faan, du e så tjock att hela bilen gungar när du sätter dej i den! Ha ha ha!”. Så skrattar alla. Så ”får/kan” man säga till en man/kille.

parlamentet.jpg

Detta kom jag att tänka på igår när jag såg Parlamentet. Där ska dom ibland ”bråka” med varandra (på skoj, givetvis) och snabbt blir det alltid personangrepp kring hur någon ser ut – i alla fall mot männen. ”Din skalle kan användas till att spegla sej i!” (skallig man). ”Du sitter bredvid en lussebulle och en lucia” (sitter bredvid en överviktig man och en kvinna). ”Ha ha ha ha!”.

Man får skämta om mäns utseende och vikt hursomhelst! ”Din fule fan! Hur fick du tag på HENNE?!”

steken.jpg

Vänd på steken:

Tänk om man skulle säga ”Din fule fan! Hur fick du tag på honom?!” till en kvinna. Eller ”Du har sån jävla mustasch att man kan tro att du är en man! Ha ha ha!” till en kvinna. Det skämtas ofta om mäns utseende och allt möjligt och man utgår från att dom ska tåla ALLT. Att skämta om män är legitimt. Punkt.

Att skämta om kvinnor är förbjudet. Punkt.

jämlikhet

Vi kommer INTE att nå någon jämlikhet mellan könen så länge vi (även kvinnor) inte ser MÄNNENS sidor av det hela. Dom Vanliga Männen.

En sak till:

Tjejer kräver att män är JÄMLIKA och GÖR LIKA MYCKET HEMMA och inte säger ”fel saker” osv (och det håller jag med om), men sen kräver dom OCKSÅ att mannen betalar när dom går ut, håller upp dörren, tar alla initiativ etc. Men hallå!

hålla upp dörren

I jämlikhetens namn: Håll upp dörren av artighet – inte beroende på vilket kön du har! Betala om du har pengar och dela på notan om ni har ungefärlig lika inkomst (om ni är ihop) – bjud honom om han är fattig och du rik (till kvinnan!). Ta initiativ (tjej) och var tydlig.

Var en jämlik kvinna/man i ALLA sammanhang – inte bara när det passar dej.

 

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar, familjeterapeut och Barnombud. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: