RSS Flöde

Varför är du kvar i en dålig relation?/erviluca

Postat den

gnälla 1

Jag pratar med en tjej/kvinna som berättar om alla fel hennes man gör. Han gör si och han gör så, han förstår inte det ena och reagerar konstigt på det andra. Han har ingen empati och kräver saker av henne som hon inte vill göra. Denna historia berättas om och om igen på olika sätt vid flera tillfällen och jag försöker: ”Har du försökt PRATA med honom i lugn och ro, och berätta hur DU känner och tänker?”.

Det har hon, men han lyssnar inte – alternativt bryr sej inte.  ”Det går inte”.

gräla 3

Jag undrar om dom försökt med familjerådgivning, men han vill inte gå till någon ”jävla hjärnskrynklare” plus att han menar att det är inget fel på HONOM – det är hon som är ”hysterisk” och borde ”slappna av lite”.

gräla 2

Jag undrar hur barnen (3 st) mår i det här? Det blir många gräl…. ”Dom mår bra. Dom har inte märkt någonting”, säger hon, trots att hon av och till är helt slut för att dom ”grälat hela natten”.

När jag har hört samma historia om och om igen, om alla hans idiotiska beteenden, så börjar jag givetvis undra om hon VILL leva så och om hon BEHÖVER leva så.

Sen börjar jag fundera på om det kanske är HON som behöver ”tänka/göra om”?

gnälla 2

För om man lever med en människa som man inte ”möter” någonstans och som är ”helt dum i huvet” och ”fattar ingenting”, och som man ”krockar” med heeela tiden och grälar med ”halva nätterna” och gråter över på dagarna…..

….och ändå fortsätter leva ihop, utan att göra något åt det (förutom att gräla, som inte tycks lösa något – snarare hålla skiten igång), så måste det väl vara så att man vill ha det så?

ELLER så är andra alternativet att ändra sej själv.

gnälla

Det finns ett alternativ till: Håll käften och sluta berätta om din idiotiska man (eller kvinna), för det slår tillbaka på dej själv till slut. Lämna honom/henne eller håll käften!

Hur dum får man vara om man lever med någon som tar kraften ur en och som säger elaka saker och trycker ner en och dessutom inte lyssnar på om man vill ta hjälp utifrån eller försöker förklara sin synpunkt.

kasta bort livet

Varför kasta bort sitt liv på någon som inte vill en väl? Och varför låta barnen utsättas för detta? ”Dom märker inget” – blaha! NI är förebilder. Ni formar deras framtida kärleksrelationer. Tyvärr.

Ovanstående berättelse gäller både män som snackar skit om sin fru och fruar som snackar skit om sin man. Om inget förändras i relationen efter X antal år, och din partner inte vill förändras MED dej, och du mår dåligt i relationen :

Gör något nytt.

räls 1

Byt spår.

 

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: