RSS Flöde

Ett spel för gallerierna/erviluca

Postat den

ensam mamma med litet barn

Ja, vi tog emot ett helt gäng flyktingar för några år sedan – då när människor flydde hals över huvud, över stock och sten, genom granatfält och genom ett hav av våldtäktsmän, blev nedslagna och misshandlade och drunknade i havet…..

….genom och över taggtrådar och i slagsmål med ilskna män vid olika gränser….gåendes till fots med blödande fötter bärande små ledsna och trötta barn och hållandes lite större små barn i sina händer som grät och undrade ”varför??”.

Unga killar och några tjejer som vandrade tillsammans och ensamma, rädda och ledsna, med smärtor i kroppar hjärta och själ och oroliga över vad som händer med familjerna dom lämnat bakom sej….

kaos vid gränsen 3

 

DOM tog vi emot…ett tag. Sen sa ”vi” STOPP och stängde gränserna och blev snålare, för ”vi kan ju inte ta hand om alla” och ”varför ska VI när inte dom….?!?”.

En del hamnade i olika familjer eller på olika boenden, många samlades ihop i asylboenden. Så startade ett enormt maskineri där Migrationsverkets utredare skulle utreda om dom skulle få stanna. Var och en skulle intervjuas.

gråtande pojke 2

Vilka anställdes  på Migrationsverket då? Var det människor med beteendekunskap eller socionomer eller andra kunniga i hur människor är, har det och reagerar i kriser? Var det människor med Omvärldskunskap över huvud taget?….

…..eller var det (den främlingsfientliga) Anna Karlsson eller Olle Svensson som bara behövde ett jobb? Jag har läst att Migrationsverket inte hann utbilda många utav dom utan dom kastades bara in i processer som dom inte hade en aaaaning om. 

ledsen tjej 3

Så satt dom där med sina skäggiga ansikten och gråa kostymer och frågade ut en skräckslagen liten 16-åring från Eritrea som blivit våldtagen och misshandlad på längden och tvären, och så sa dom till henne: ”Vi tror inte du kommer från Eritrea, så vi utvisar dej till Etiopien”. Så blev hennes liv förstört. Tack och bock. Jag bevittnade det själv.

2A441E63-DA3E-4ECF-8DCC-D0EB94B3AD83

 

Sen alla dessa advokater som behövdes för varje klient men som mest verkar vilja samla på pengar (!) för dom tycks inte lyfta ett finger för att HJÄLPA sina klienter i processen med att få hjälp att stanna i Sverige. ”Han hälsar inte ens på mej!” säger en ensamstående mamma sorgset om sin advokat som hon har NOLL förtroende för.

”Dom (läs: flyktingarna) får så mycket pengar!” vrålar främlingsfientliga skaror. Nej, det får dom inte. En liten mamma med ett barn får ca 2000 kr i månaden. Det är ALLT hon har att leva på. ALLT!

”Dom begår en massa brott!!” skriker andra. Nej, dom begår inte fler brott än ”vanliga svenskar”.

0BCADCAB-610A-4B6A-A766-6EFDFCAA66C5

”Dom våldtar våra svenska tjejer!!” vrålar vissa. Nej, svenska tjejer har regelbundet blivit våldtagna av svenska killar/män så länge jag minns (jag har jobbat med det). Och kanske det kommit några idiot-våldtäktsmän från andra länder också och då är det för jävligt! Skicka ut ALLA våldtäktsmän (även dom svenska!)! Tack. Men kom inte och säg att det inte skedde våldtäkter och övergrepp förut!

”Alla dessa skäggbarn!!” fräser dom rädda som inte träffat en enda flykting och inte pratat med någon utav dom. Många från andra länder FÅR ju skägg tidigare, och jag kan då säga, som träffat hundratals flyktingpojkar, att jag bara träffat EN som jag tänkte kunde vara äldre än han sa…..

Media Signpost Showing Internet Television Newspapers Magazines

Varför kliver inte media in i det här och rotar? Det sker övertramp och rättsfel hela tiden och överallt. Migrationsverket är i mångt och mycket ett skämt, där dom bara verkar ha som mål att utvisa så många som möjligt. Dom lyssnar inte på vad människor svarar utan dom tycks utgå ifrån att ”alla ljuger och hittar på”. Allt ska BEVISAS, som om man tar med sej BEVIS när man flyr ifrån skit och elände.

Vi som arbetar med det vrider oss i frustration över Migrationsverkets intervjuer och deras utredningar samt Socialtjänstens kyliga utkastande av ungdomar som var ”barn igår men är vuxna idag”.

ledsen pojke 2

Skitsamma om dom har PTSD eller har otroligt svåra och jobbiga minnen, är rädda och oroliga och är ensamma i Sverige. Dom ska ut och klara sej själva från och med dagen då dom fyller 18 år.

Samtidigt pågår det VIDRIGA krig i Syrien, Afghanistan, Eritrea etc…..men dom har dom nog bara ”hittat på”….

Det sägs att nästan 100 % av alla tjejer som flyr ensamma blir våldtagna. Troligen klarar dom livhanken på detta sätt också i olika sammanhang….och dom hatar det! Dom skäms och mår dåligt. Riktigt dåligt.

D7D7070E-2FD5-4916-90F2-1D5E55C69FD7

 

Men det viktiga för politikerna i Sverige tycks vara att så många som möjligt skickas tillbaka, för ”dom får inte plats här”……

…….och i nästa andetag säger man att om 5-10 år finns det inte tillräckligt många vuxna för att försörja både alla pensionärer och alla barn.

Joho! OM flyktingarna får stanna har vi massor av arbetskraft och dom VILL ju ut i arbetslivet och ”bli svenskar”. Fråga dom!

———————————————————————————————————-

Summa av summarum;

Låt dom som kom före sin vuxenhetsdag stanna.

Låt dom som bor i/och har fått familjer få bo kvar, om dom och familjen vill det.

Ta hänsyn till att många inte hann ta med bevis och/eller id-kort och/eller har pass.

Låt barn (som pratar svenska och går i svensk skola) som varit i Sverige mer än 3 år få stanna.

Låt någon myndighet utreda Migrationsverket och vilka som arbetar där samt utredningarna som görs.

Kolla upp advokaterna som ”hjälper” flyktingarna! Samlar de bara in pengar eller gör de nytta för sin lön?

Bygg bostäder överallt så att alla får nånstans att bo – och då menar jag både svenskar och nysvenskar.

 

Jag TYCKER en massa mer saker, men listan får inte bli för lång.

 

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Jag instämmer. Men det är faktiskt fler utländska män än svenskar i våra fängelser. Knarkkurier tror jag. De talar inte ett ord svenska. Men de som är på avdelningen för våld i nära relation är de flesta svenskar, eller har varit här länge.

  Gilla

  Svara
  • Man får inte glömma att dom flesta människor som flyr är vanliga människor, stora, små, fattiga, rika, utbildade, outbildade…..vanliga (eller möjligen modigare än genomsnittet, för att dom VÅGADE!).

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: