RSS Flöde

Duktiga små skrutt-mammor och ilskna små skrutt-pappor (och DERAS föräldrar)/erviluca

Postat den

gravid ung mamma 1.jpeg

Nästan varje dag träffar jag små skrutt-mammor. Med det menar jag unga mammor (under 23 år). Jag träffar dom med sina små skrutt-barn och får höra deras historier om hur dom har det och hur dom hade det under graviditeten och ibland berättar dom också om hur dom hade det INNAN dom blev gravida….

hjältinna.jpg

Att vara gravid och föda barn är ingen piece of cake. Det är ett jävla underverk! Ett Mirakel! Och alla som går igenom denna metamorfos är Rena Rama Hjältinnor.

Ja, världen är full av hjältinnor!

Men av någon jävla underlig anledning behandlas dom ibland som om något katten släpat in. Och det gör mej så förbannad!

gravid sticka.jpg

En liten skrutta på 16-17 år har blivit gravid, och jag är rätt övertygad om att den kille som gjort henne gravid vet hur barn blir till. Ändå blir många helt chockade och förfärade över att det faktiskt blivit ett litet barn. 

Och eftersom dom inte vill bli pappor blir dom förbannade och kräver att den väntande mamman ska göra abort. Många tjejer klarar inte det, vill inte det av tusen och en olika anledningar. Skitsamma varför. Dom vill inte. 


kondomer.jpg

VILL DU KILLE INTE HA BARN – ANVÄND SKYDD SJÄLV!

Att ha samlag kan nämligen leda till en graviditet. Så ÄR det bara.

Tusentals kvinnor i världen blir gravida FAST DOM INTE VILL DET, och tvingas vänta och föda barn, SOM DOM INTE VILL HA, och är sedan tvungna att ta hand om barnen!! Kvinnor TVINGAS ta hand om sin avkomman heeeela tiden!  Men när en man inte vill ha barn då är det ett jävla hallå!


ung mamma 6.jpg

Dom unga mammorna som jag träffar är fantastiska! Dom tvingas ofta hoppa av skolan och bor ofta kvar hemma hos sina föräldrar, eller så flyttar dom runt. Trots att inget är planerat för ett kommande barn, fixar dom till det på något sätt. Dom kämpar, väntar, mår illa, har kramper, kräks eller så mår dom rätt bra, går på kontroller, väntar, oroar sej etc PRECIS SOM alla andra (äldre och mer planerande) gravida kvinnor.

arg kille

MEN! Många utav dom unga måste också tampas med ILSKNA (blivande) pappor, som trakasserar dom och gör livet svårt för dom. En del (oftast unga) pappor har också ett gäng släktingar med sej i sin kamp att göra livet svårt för den gravida tjejen.

arga föräldrar till gravida ungdomar

Jag säger bara:

FYFAAN FÖR ER FÖRÄLDRAR TILL UNGA PAPPOR SOM TRAKASSERAR DESSA UNGA GRAVIDA MAMMOR!

Lär istället er son (den unga blivande pappan) att TA SITT ANSVAR!

 

nyfödd baby

Ett nytt liv har skapats och kommer att födas och detta lilla liv behöver skydd, kärlek och omtanke. I och med att detta lilla liv ligger inbäddad i en ung blivande mamma, behöver mamman allt stöd hon kan få. Och lite till.

Och ni föräldrar till den blivande mamman: Näe, ni tänkte inte att er dotter skulle bli mamma vid 16 års ålder, men nu ÄR hon gravid så….

fina ord om graviditet.jpg

…..GILLA LÄGET och stötta henne allt vad ni kan! Hon behöver det och ert blivande barnbarn behöver det.

Just saying.

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: