RSS Flöde

Längtan bakåt/erviluca

Postat den

 

79E54693-D576-49FB-ADF1-E12F89DB6ED1

När det luktar vår, när det droppar ifrån hustaken, när solen smälter bort snön, när det blir vår….då hugger längtan till ”landet” tag i mej. Jag vill sätta mej i baksätet på en gammal turkos Taunus eller en gammal beige Mercedes tillsammans med pappa, mamma, två systrar, tre hundar och ett marsvin.

AAADE927-D44B-458F-B119-FFA4DC194A81

Den förväntansfulla spänningen fanns i mej redan när vi började packa och spirade i mej som kolsyra hela tiden. När vi berättade för hundarna att vi skulle ”Åka bil – till Lindris!” började dom sno runt som yra grisar på kosläpp och vi Visste att iallafall den äldsta taxen Lina visste PRECIS vad vi menar – hon var en smart, om än rätt elak, hund.

213BA6CE-BDF6-4D1E-936A-D4A8824E4D5A

 

Vi satte oss tillrätta i bilen, efter lite tjaffs om vem som skulle sitta var i baksätet, och sen åkte vi! Hela bilen bubblade av Förväntan, och, eftersom vi inte hade någon radio eller liknande i bilen, så sjöng vi för fulla muggar – allihop: ”Nu grönskar det i dalens famn” (tvåstämmigt), Sound of Music (alla låtar), Broder Jakob (i korus) etc. Heeela vägen….nästan!

 

För när vi kom till ”berg-och dalbanevägen” hisnar det i magarna – både av vägen och av att Vi Närmade oss Målet, och i en kurva kunde vi skymta Huset! Lina började rusa runt i bilen, för hon kände igen sej. Hon pep av lycka!

32B7EC6C-1E43-4296-8A09-D692A2E8D30B

När vi körde ”förbi Häverö Livs var magen full av fjärilar, och när bilen svängde ner vid Lindris-skylten kröp det i kroppen, och våra halsar var girafflika när vi tittade ut genom fönstrerna för att se om Dansfamiljen var hemma, om Kjellanders söner var ute och om fåren var i hagen.

Det luktade Landet och får och vi var framme!

Farmor och farfar kom ut på trappan och hälsade oss välkomna med kramar och jag kände ren och skär Lycka!

EDF0571E-510A-4016-97DE-A18D6B08DF10

I huset luktade det land och fuktigt och farmor berättade om får som lammat eller skulle lamma. Vi bar in våra väskor och sen ville vi ner till ladan och se på lammen.

Tänk att jag fått växa upp med ”landet”, där det fanns ALLT det jag älskar: Djur av allehanda slag och spännande killar och natur, och där vi var Tillsammans och gick långa promenader i skogen med hundarna. Där vi lekte med, och senare pussade på, och lekte Ryska Posten med, grannarnas killar.

Jag längtar tillbaka!

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Ett svar »

  1. Vilka härliga minnen! Jag förnimma dofter och känsla av Sommar. ⚘

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: