RSS Flöde

Att ge av det lilla/erviluca

Postat den

generositet.jpg

Det verkar som om att dom som har det fattigt är mer generösa än dom som är rika, att dom som har lite ger av det lilla dom har, medan dom som har mycket håller hårt i det.

Jag tror jag aldrig träffat så många vänliga och generösa själar som jag gjort sedan jag började på mitt nya jobb.

händer

I tjejgruppen (som jag jobbar med) finns tjejer som haft det riktigt svårt, men oj vad dom sträcker ut sina händer och är vänliga mot andra, och hjälper och stöttar andra som har det jobbigt. Jag blir rörd av deras mänskliga generositet.

För att inte tala om alla dessa familjer som har det så knapert så att dom inte vet hur dom ska få mat på borden (om dom har något) till sina barn när det är lov, eller helg… (för barnen får ju i alla fall EN måltid varje dag om dom går i skolan…). Dom stöttar och hjälper varandra och andra så mycket dom kan och orkar – KAN dom så hjälper dom.

Dygdelista från 47 f Kr.jpg

Sen är det ”alla andra”…Dom som faktiskt HAR…. Jag funderar ofta på hur man kan ha miljoners miljoner och lägga varje slant på sej själv och ”de sina” – alternativt på att få förmögenheten att växa…. Hur har man SAMVETE att köpa köpa köpa när det ser ut som det gör i världen…..?

….men det är väl så enkelt att man vänder huvudet åt andra hållet.

 

 

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

  1. Eller sa vet inte dessa rika om just DIN grupp av manniskor. Varfor inte skicka ett brev till de rika och beratta ? Och be om pengar….bara en tanke…

    Gilla

    Svara
  2. Dom är inte ”mina” och dom finns överallt, men det syns inte på utsidan… Det finns människor inom Stadsmissionen som har som arbete att söka pengar och hjälp och stöd. Människor ger. Det är därför vi kan finnas. ❤️👍🏻🙏🏼

    Gillad av 1 person

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: