RSS Flöde

Konsten att inte svara ”JA” /erviluca

Postat den

byråkrati 3

 

Jag ringer till Migrationsverket. Efter en stund tänker jag att dom måste gått en utbildning i ”Konsten att inte svara ja”.

Jag frågar om en asylsökande kvinna får byta ombud. Hon har ansökt om det men fått ”nej”, som svar. Dock har hennes ombud nu avsagt sej hennes ärende och hon har nu inget ombud alls; Skulle hon NU kunna få det ombud hon önskar? Frågar jag.

byråkrati 4.jpg

Migrationsverketmannen svarar:

– Eftersom hon nu inte har något ombud ska vi ta detta under beaktande.

&

– Jag kan inte se att vi inte skulle kunna tillgodose det önskemålet.

&

– Det framgår tydligt vad önskemålet är i ärendet.

Avslutningsvis säger han:

– Det ska vi inte missa.

byråkrati 1.jpg

– Vad? säger jag eftersom jag nu är helt insnurrad i vackra negationer.

– Önskemålet, svarar han.

Så jag tackar för mej och sen är det bara att hålla tummarna.

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Migrationsverket i ett nötskal, tror jag!

  Gilla

  Svara
 2. Hej, är allt bra? Trivs du fortfarande på nya jobbet? Och hur mår Milton och har du någon kontakt med Fiona, har hon det bra också på nya stället? Oj vad frågor, men jag har ju följt det du skrivit i flera år tillbaka så jag undrar hur det är.

  Gilla

  Svara
  • Jag stormtrivs på nya jobbet! Äntligen BRA chef och kollegor med äkthet och varma hjärtan! ❤️ Fiona ser jag ibland på FB. Hon verkar ha det toppen. Milton mår bra och så har jag ju lilla Cecilia också. 😊

   Gilla

   Svara
 3. Vad kul att det blev så rätt på nya jobbet :))). Men vem är lilla Cecilia, en ny liten vovve eller ett barnbarn?
  (oinloggad vlisp)

  Gilla

  Svara
  • Oj! Tog jag för givet att ALLA vet vem Cecilia är?! 😂 Hon är en 11-årig blandrashund (dvärgpincher+italiensk vinthund) som jag övertog från en man som dog (hans vuxna dotter). Ingen gille ha henne eftersom hon är så pass gammal. Hon är helt underbar (även om hon kissar i min säng då och då….😬) och funkar bra med Milton. ❤️

   Gilla

   Svara
   • Vilken tur för Cecilia att du fanns där så hon fick komma och bo med dig och Milton. Kisset i sängen låter mindre kul men det är kanske inte så ofta? Bara inte Milton tar efter och kissar han med…fniss :). Hur är det annars då, inga bönder i sikte i sommar eller? Själv är det bra, förutom på jobbfronten, ska byta jobb. Tänk om man kunde hamna så rätt som du beskriver att du gjort. /vslip

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: