RSS Flöde

Allt blev Annorlunda i fredags/erviluca

Postat den

jordklotet

 

I fredags slutade jorden snurra för en kort stund och det blev ett fokus på HÄR och NU.

För många ändrades livet helt och blir aldrig detsamma igen. Varje människa som dog eller skadades har hundratals vänner och släktingar omkring sig som drabbades hårt. För dom ändrades livet helt.

svenska flaggan som hjärta

Dom flesta chockades av att det KAN hända, av att det faktiskt hände, av att Ondskan finns På Riktigt och att den drabbade oss här i Sverige. Att den slog till mot oss – vi som inte gjort något! Vi som är goda. Vi som lever i ett demokratiskt samhälle där det är meningen att alla ska ha samma rätt och där alla ska vara lika. Där demokrati, jämlikhet och religionsfrihet är viktig och är något många utav oss kämpar för att bibehålla, dagligen.

Han ryckte bort Den Trygga Mattan vi stod på från våra fötter. Vi tappade fotfästet för en stund, eller kanske för alltid.

pizzabit.jpg

Mitt i kaoset dök det upp hjältar – och dom var många och kom från Överallt & Ingenstans. Dom fanns i pizzabutiker, klädbutiker, bland turister, poliser och sjukvårdspersonal – både såna som faktiskt var lediga och såna som var mitt i sin arbetstid – gamla och unga. Det var många som ville hjälpa till på olika sätt, och sätten att hjälpa var fantastiskt kreativa och icke desto mindre viktiga.

tröst

Människor ställde upp med bilar att skjutsa, med bostäder, sängar, mat, kaffe, tröst, filtar, böcker – ja allt man kan tänka sig!

Katastrofen hände i fredags, hjälpen kom direkt och fortsatte sedan under helgen med kärlek och omtanke till alla inblandade och utblandade.

inuti hjärnan

Idag känns det som om det har gått ett år sedan i fredags. Allt är Annorlunda och ändå detsamma. För vissa har livet blivit helt annorlunda och blir aldrig detsamma igen. Dessa människor måste börja om och lära sej leva på ett Nytt Sätt, som skadad eller som anhörig till en skadad eller död människa. Och alla som var där, och såg eländet, upplevde katastrofen och som nu har minnen insvetsade i hjärnan som inte vill släppa.

Själv är jag bara En Vanlig Person, som inte drabbades mer än att jag inte kunde ta mej hem från jobbet direkt…utan kom hem 4 timmar senare.

Och ändå känns allt Annorlunda idag.

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: