RSS Flöde

Platsar alla? /erviluca

Postat den

img_0234

Ibland tänker jag att alla platsar i vårt samhälle, men ibland blir jag rädd och beklämd över att det inte alls är så, utan att utvecklingen går mer och mer till att det bara är Dom Mest Kompetenta och Dom Som är Effektiva som platsar.

Man ska vara snabb, effektiv och utåtriktad…med vad ska då dom långsamma, kanske mer noggranna och inåtvända göra?

img_0239

Man ska kunna ”ha många bollar i luften” samtidigt, men vad ska då dom som bara kan ha en boll i luften göra?

Hur man än i skolan försöker stoppa alla i samma burk, och få alla att bli fyrkantiga, kommer det alltid att finnas runda, bubbliga, trekantiga och avlånga barn/människor.

img_0235

Hur mycket än arbetsmarknaden endast vill ha effektiva och utåtriktade människor anställda, så kommer det alltid att finnas långsamma och inåtvända människor också.

Och alla dom kan ju inte jobba på/vid Samhall.

I skolan sägs det att ”Du kommer inte att bli något/få jobb (etc) om du inte pluggar mycket, får höga betyg och går gymnasiet!” men är det verkligen så? Är det inte så att ”vi” försöker skrämma ungdomar till att gå kvar i skolan för att vi inte har någonstans att förvara dom annars?

img_0236

För inte är livet slut om man inte fixar gymnasiet, och visst finns det andra vägar här i Sverige om man inte klarar av att gå ”den rätta/breda/vanliga” vägen?

Och visst vill vi ha ett samhälle där vi är och får vara olika – både vad gäller utbildning, utseende, beteende och allt annat?

Idealbilden är: Smal och vältränad, välutbildad, utåtriktad, positiv, frisk (eller har bekämpat en svår sjukdom och blivit frisk och klarat det bra), bra jobb, fint boende, sambo/gift och två barn.

img_0238

Men tänk om alla var såna! Vilket trist liv vi skulle ha! Och ingen skulle städa våra sjukhus, ta hand om gamla och småbarn eller jobba på fabriker med enahanda arbeten, för alla skulle vilja MER.

Så vilken tur att alla sorter finns!

Och vilken konstig vändning det här blogginlägget tog! Jag tänkte skriva om att alla inte får plats, men hamnade i det motsatta. Typ.

img_0240

Så kan det gå när inte haspen…. osv. 😜

 

 

 

 

 

 

 

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: