RSS Flöde

Jag är besviken… /erviluca

Postat den

sjuttiotalsbarn-2

Jag växte upp på 70-talet och minns hur det kämpades för Jämlikhet och Frihet överallt omkring mig. Det stod om det i tidningarna och man pratade om det på TV, och överallt. Kläderna skulle vara UNISEX, och att sätta rosa kläder på en (baby-) flicka eller ljusblått på en (baby-)pojke var som att svära i kyrkan. Det skulle vara brunt och orange och och och….UNISEX (= samma likadant för killar och tjejer).

Sjuttiotalet.jpg

Kvinnor slängde bh:n och bröst fick se ut hur som helst och dingla fritt. Sedan slängdes bikiniöverdelar på stränderna också, och bröst fick hänga fritt i solskenet.

Vi var ”samma – likadana”. Vi skulle ha samma rättigheter. Vi skulle vara JÄMLIKA.

Vad hände sedan?

Vad hände sedan?

Sedan fick jag barn och gick in i en bubbla.

80-talet.jpg

När jag kom ut igen var det tuperat hår som gällde och allt skulle vara OÄKTA. Killar skulle vara MÄN och tjejer QUINNOR. Det slog sedan över i Galenskap och har inte upphört än!

Är det barnen som växte upp i brunt och orange, och som hade mammor som var bh-lösa en period, som sedan ville revoltera mot Det Naturliga och som därför puttar upp och trycker in silikon i tuttarna och läpparna och där det rosa exploderar för tjejer och det blåa för killar??

silikonbröst.jpghögklackade skor.jpg

Aldrig har vi väl puttats in i så OLIKA fållor som vi gjort dom senaste årtiondena! Tjejer opererar sej för att ”må bra” (”för min eeegen skull…” ), går i höga klackar (och förstör ryggar och fötter) och snäva korta kjolar och trycker upp tuttarna till halsmandlarna i djuuuuupt urringade kläder (och blir upprörda om en man tittar…hej och hå!).

langa-naglar-2

Naglar är inte bara naglar längre (för tjejer), utan det ska vara konstverk och ”ooooh jaaaaa! Det går jättebra att göra ALLT, FAST man har långa naglar!” försäkrar dom. Vette faan hur, men….

löshår.jpg

ALDRIG har väl modet varit så ONATURLIGT som det är nu, för tjejer, och ALDRIG har väl kraven varit så höga på hur en tjej ska se ut: SMAL, stora bröst (som sitter högt upp), vältränad, långa naglar, tjusigt hår (med alla dessa förlängningar och frisyrer och hela fadderullan), högklackat….

Jag säger bara det: YTAN är viktigare än aldrig förr! Den OJÄMLIKA ytan.

Hängtuttar släng er i väggen! Här ska det vara silikon som bara den!

Jag kan bara säga en sak:

Jag är BESVIKEN.

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Ett svar »

  1. Jag oxå 😦 /vslip

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: