RSS Flöde

Överfallen /erviluca

Postat den

iphone-ringtone

 

Mitt i natten ringer mobilen. Sömndrucken svarar jag, men blir klarvaken på en hundradels sekund när jag hör Mellans röst flämtande ropa: ”En turkjävel jagar mej! Kom!”. Jag reser mej upp, går ut i hallen, slänger på mej kappa och stövlar samtidigt som jag ställer frågor: ”Var är du? Vart ska jag komma? Vad har hänt?”…. Jag hör hur han springer och flämtar och jag får någon slags stackato-svar: ”….i Åkersberga….. på väg från Centrum….jag närmar mej fotbollsplanen….”

112

Jag frågar om jag ska ringa polisen, men förstår egentligen inte hur, eftersom jag pratar i mobilen och vill inte förlora kontakten med Mellan….men han svarar inte på den frågan utan frågar istället – flämtande – var jag är. Jag beskriver var jag är och efter en kort stund ser jag honom komma springande.

tiger

Jag är beredd på att SLÅ NER eventuell förföljare och är till hundra procent övertygad om att jag kommer att göra det, oavsett storlek på förföljare: INGEN rör mina söner! Jag kan lyfta en bil om det behövs om sönerna är utsatta. Så känns det. Jag är INTE rädd – bara adrenalinstinn. Och arg: ”Jävla turk!” liksom.

förlåt.png

Förlåt alla turkar. Jag förstår att förföljaren troligen inte är turk, men i sitt upprörda tillstånd kallar Mellan förföljaren för ”turk” och jag förstår att han menar ”en mörkhårig man/kille som inte har ett svenskt utseende”. Just i denna stund känns det inte motiverat att börja prata om ”rasistiska sätt att uttrycka sej…” etc.

blodfläckar

 

Mellan blöder ifrån händerna och knäna, och det är blod på hans vita skjorta. Han har ramlat i flykten, men reste sej snabbt upp och sprang vidare (berättar han). Han skakar och vi går tillsammans hem, medan han osammanhängande berättar vad som hänt:

running man

En man/kille grabbade tag i honom när han var på väg hem, men eftersom han redan tänkt igenom vad han ska göra OM han någon gång blir påhoppad (eller provocerad) så fullföljer han den planen: Han SPRINGER! Han sliter sej loss och springer. Han har långa ben så han lyckas springa ifrån killen, som inledningsvis springer efter och skriker fula ord, som jag inte ska skriva här (men jag förstår inte vad kvinnliga könsorgan har med ilska att göra….och kommer aldrig att förstå det…). Troligen ger han upp på vägen, för han syns inte till.

 

plåster på finger

Väl hemma tvättar jag rent i alla sår, och sätter på allehanda plåster och förband. Han har rivit upp det högra knät rätt rejält och det är djupa spår, fyllda med grus, på knät. Dessa förband byter jag därefter två-tre gånger innan kvällen eftersom det vätskar sej och blöder. Alla fingrar har sår, och inuti ena handen har det yttersta lagret av hyn slitits loss…”AJ!”.

kräkas 1.png

Mellan kräks i handfatet i pauserna mellan omplåstringen – troligen både av ett överintag av alkohol (!) men kanske också av chock.

Han hade en plan: ”Om någon försöker provocera mej, eller bråka med mej el dyl så SPRINGER jag”, men man tror nog ändå aldrig att det ska hända en själv.

Jag är glad för att Mellan hade en plan, och för att han har långa ben.

 

 

 

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. 😦 usch vad mycket som händer..har en fd jobbarkompis hennes som blev nerslagen utan för Täby C av 4 killar runt 20 tiden en vardagkväll och ingen hade hjälpt honom. Man blir ju mörkrädd! Svindåligt att man ska bli nerslagen bara sådär..

  Gilla

  Svara
 2. Min moster blev nedslagen igår av en karl när hon var på väg hem från nånting. Hon är mörbultad och har förmodligen nåt brutet revben, men polisen fick tag på eländet ganska snart i alla fall…
  Det blir allt vanligare med oprovocerade överfall 😦

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: