RSS Flöde

Ondskan får inte segra /erviluca

Postat den

Evilness

Ondskan skrämmer mej. Jag har alltid trott på Godhet och Medmänsklighet och Kärlek. Alltid. När jag någon gång vacklat har det gjort ont inuti, och sådana känslor skrämmer skiten ur mej.

Jag är född optimist – en något naiv sådan (tycker en del) – men jag måste få vara sådan. Jag passar inte som pessimist och jag klarar inte av att vara negativ. That´s not me! Många ÄR sådana, och det behövs sådana också, har jag insett, för om alla var som jag skulle det inte fungera. Dom pessimistiska och misstänksamma behövs. Realisterna behövs. Om alla var som jag skulle vi ”köra rätt in i väggen”, troligen. Men såna som jag behövs också! Givetvis.

Sånasomjag” är såna som genomgående och in i benmärgen tror på Godhet och Kärlek. ”Sånasomjag” tror att alla föds goda, men barndomen och uppfostran skapar elakhet i vissa människor. Jag trodde länge att den elakheten går att behandla bort, men med åren har jag förstått att det kanske inte alltid går – det finns människor som aldrig blir goda i slutänden, utan dom fortsätter vara onda – no matter what. Jag tror dock inte dom är så många.

Bild på en persons huvud i genomskärning.

Sen finns det psykopater, men dom har ju förändringar i hjärnan, så ”det onda” är fysisk – i hjärnan – och dom tror jag inte man kan ”bota”. Det bästa vore ju om dom låstes in, troligen, för att inte göra för stor skada i världen och med medmänniskorna.

Men alla andra! Alla andra vill i själ och hjärta väl! Tror jag.

 

Children's Ministry

Det är därför jag älskar barn så mycket – dom har fortfarande kvar det där ÄKTA och GODA i sina själar och hjärtan. Dom är liksom ”rena” inuti (om vuxenvärlden inte lyckats skada dom alltför tidigt)….

Nåja.

 

Jag skulle egentligen skriva om min rädsla, som dyker upp titt som tätt nuförtiden. En rädsla för Galningarna ”där-borta” – och till viss del här också, för den delen. Dom där som är med i IS, samt alla deras anhängare. Alla som dom lurar med, och alla som vuxit upp i hat och därför hittar någon slags Gemensamhet med IS, samt alla som blir hjärntvättade. Jag inkluderar dom ignoranta och dom korkade, vilka är alla dom som tror att vissa ”människoraser” är bättre än andra – dom som tror att hudfärg, religion och kön har olika värden.

Ibland blir jag rädd för att ondskan ska ta över. Och jag gillar inte den känslan – den rädslan. Jag vill inte att mina framtida barn och barnbarn ska växa upp i ett tredje världskrig där Ondskan slåss mot Godheten.

För tänk om Ondskan vinner! Ondskan använder vilka vapen som helst, har inga gränser eller stopp, har inget samvete och detta gör dom så starka.

Dirty Looks and Angry Eyes - Karen E. Yates

Ondskan har ”svarta ögon” (och då menar jag inte färgen utan att ondska och ilska ger ”svarta ögon”) och inga begränsningar. Ondskan torterar och slår ihjäl. Ondskan har inget samvete.

EN gång i mitt liv som terapeut har jag träffat en människa utan samvete. Han var född utan samvete. Det var en hjärnskada som han fått när han föddes. Det var otroligt fascinerande att prata med denna kille, för när samvetet saknas är det såååå mycket som blir Annorlunda. Jag tänkte att han skulle kunna bli livsfarlig, men just då älskade han sin mamma så mycket att han avstod från att göra för mycket dumheter för att mamma sagt att han inte skulle göra det. Men mammor kan inte stoppa allt, och mammor kan inte räkna ut (innan) vad en son kan hitta på, och stoppa i tid.

Men nu ska jag inte spåra ur igen.

IS-soldater poserar med vapen i Syrien. Foto: Medyan Dairieh

Jag är rädd för ondskan.

Ondskan provocerar Världen. Nu slår dom sönder värdefulla statyer, och vi blir upprörda. Det räckte inte med att dom slog ihjäl en massa oskyldiga kvinnor, män och barn – att dom våldtog och torterade – nu förstör dom materiella värden också….vilket inte borde vara värre….men….

Jag förstår inte varför Resten av Världen inte kan stoppa dom, och jag förstår det samtidigt. För OM man skulle ”sätta in allt” kanske det skulle bli ett tredje världskrig, och det är det som skrämmer mej just nu.

Idag.

Vad tänker du?

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: