RSS Flöde

Tandfen, Nyårslöften och Pessimister /erviluca

Postat den

 

Ibland har jag haft ett par nyårslöften, som jag tyckt varit rätt så realistiska, ibland har jag haft flera nyårslöften, där kanske inte alla varit realistiska (men dock att jag VELAT saker och ting….minns inte riktigt hur det varit…)….I flera år avstod jag från nyårslöften, eftersom jag nästan aldrig infriade mina löften. Man kan säga att jag svek mej själv, och för att sluta med detta, hade jag inga nyårslöften ett tag.

Nu ska jag köra något nytt. Igen. Jag ska ge en hel massa nyårslöften – sånt som jag vill kunna göra och/eller genomföra, och sånt som är nätintill omöjligt, men ”man-kan-väl-alltid-önska/drömma”….typ.

Jag såg just den fantastiska filmen ”Tandfen” (”Tooth fairy”) och blev inspirerad av att vilja våga drömma. Ja, såna filmer är ”magiska” och ja, jag gillar såna där barnfilmer där hjälten förvandlas till tandfe och blir kär i en singel-mamma, som är klok och förståndig, men ensam, och så kommer den där buffliga hockeyspelaren som är ”värsta realisten” (en boooring sådan) och så får han ett straff – att bli förvandlad till tandfe – och sen såsmåningom förstår han vikten av att vara god och kärleksfull och ha drömmar – och sen får han den kloka singelmamman med sina fina och söta barn, och i slutscenen friar han till henne och sen levde dom lyckliga i alla sina dagar.

Och då vill jag LEVA I FILMEN. *suckar över den jävla verkligheten*

Nåja.

Filmen gav mej inspiration till mina nyårslöften. Here they come:

Jag ska bidra till Världsfreden på något sätt. Hur vet jag inte. Men jag ska. Jag ska också hjälpa till så att alla barn i hela världen får det bättre. Och alla kvinnor. Jag ska motverka kvinnlig omskärelse och misshandel, samt att kvinnor är ”andraklassensmedborgare” i många länder, speciellt i muslimska samhällen (av vad jag förstår). På något sätt ska jag bidra med att detta ska upphöra. Jag ska hjälpa till så att flyktingar som kommer till Sverige får rätt hjälp så att dom inte far illa av sina minnen här i fredliga Sverige.

Jag ska bli bättre på att vara tacksam för det jag har, och uppskatta det. Jag ska uppskatta mej själv och mina nära och kära mer. Och träffa min mamma mer. Jag ska förstå hundhatare bättre, men ändå fortsätta älska mina och andras hundar.

Jag ska bli en bättre mamma, som engagerar mej mer i mina barn och deras intressen och jag ska också bli bättre på att ställa krav på mina söner, tex med att hjälpa till hemma. Jag ska göra ett schema som gör att vi hjälps åt hemma mer. Och det schemat ska jag vara stenhård med att genomföra.

Jag ska bli bättre på att ställa krav på mina hundar, speciellt Fiona. Cesar Millan säger: ”1. Disciplin 2. Exersice 3. Love. Och jag är nog lite mer sådär ”Love-and-Exersice” and a little bit disciplin, on the side. Men nu ska jag rycka upp mej. Med början, i morgon. Eller kanske idag.

Jag ska försöka lära mej tycka det är roligt att laga mat. Och bli mer engagerad i det. Planera. Jag ska laga god och nyttig mat med många ingredienser och mycket grönsaker och sallader och grejer. Inga halvfabrikat.

Jag ska träna mer. Typ varje dag. Något. Vadsomhelst. Bara för att ”man” mår bättre då.

Jag ska bjuda hem folk. Iallafall en gång.

Jag ska vara mer planerande och organiserande vad gäller allt.

Jag ska bli mer engagerad i Världshändelser. Och komma ihåg dom. Och annat.

Jag ska fokusera utåt – på Andra – på Behövande. Kanske engagera mej i någon Förening, och kanske volontärarbete. Om jag hinner.

Jag SKA skriva färdigt två böcker. En behöver jag bara skriva om slutet på (och det SKA vara färdigt innan januari månads utgång! SKA!).

Såja.

Nu kom jag av mej lite, pga Willy Wonka….

Nåja.

Det var en bra början på alla nyårslöften, som ska brytas, iallafall.

Eller som Pessimister brukar säga:

”Jag utgår från att allt kommer att gå åt helvete, och inte fungera, så blir jag inte besviken iallafall, och om EN sak kommer att fungera blir jag glad.”

PS. Som f d Optimist ska jag också bli Pessimist pga att jag tror att det är ”enklare” – En Tacksam Pessimist. DS.

 

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar, familjeterapeut och Barnombud. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: