RSS Flöde

Onödigt. Slöseri. /erviluca

Postat den

Innan jag  flyttade till den här lägenheten var jag och kollade hur den såg ut.  Jag tyckte det var jättefint! Jag gillade både färgerna och planeringen av lägenheten.  Dessutom var den fräsch. Speciellt mycket tyckte jag om väggen mot vardagsrummet som till det mesta bestod av stora glasrutor. Jättesnyggt!

MEN bostadsföretaget hade tagit Ett Beslut (av vad jag förstår) och det är att ALLA lägenheter, som det flyttas ut ifrån, SKA helrenoveras – från golv till tak. ALLT rivs ut och ALLT görs om!

Jo, visserligen är det fint och fräscht och jätteVITT och nya fina golv och fiiin spis med häll och och och…..MEN vilket SLÖSERI! Ut åker välfungerande kylskåp och spisar i en rasande fart, fina garderober och fina glasväggar slängs: TJOHEJ! rakt ut genom fönstrerna. Typ. I en annan del av världen skulle allt det här vara guld värt, men här bara slänger man. Och det ”får” inte användas igen. Varför får man inte ta slängda saker, liksom?

Har man bestämt att det ska renoveras så ska det renoveras, hur det än ser ut innan.

Punkt.

Och sen höjer dom hyran. För att det är ”nyrenoverat”. Fast man inte ville det. Iallafall inte jag. Jag hade hellre haft lägre hyra. Och nu har dom höjt liiite liiiite igen, för dom har säkert gjort något annat tjusigt någonstans, som jag inte begripit än, som gjort att dom kan höja hyran igen. HUR HAR FOLK RÅD???? HUR HAR JAG RÅD???

Jag har inte det.

Jag måste hyra ut ett rum, eller flytta.

Just nu försöker jag få till båda sakerna.

Den som vinner vinner, liksom….

En annan dum sak som dom hittat på:

Dom har tagit bort alla grovsoprum! Jaha. Hur tänkte dom nu då?

Jo, det står på lappar att man själv får åka med sina grejer till Återvinningen Utanför Åkersberga. Dit är det någon mil. Men HUR tar man sej dit om man INTE har körkort, och/eller INTE bil???

Jag har det, men jag tänker på  alla dom som INTE har det.

Dessa hus är nämligen delvis befolkade av ensamstående mammor – framförallt från andra länder – som inte har körkort eller bil, och som kanske inte ens känner någon med körkort och bil. Säkert finns det ett gäng män också som inte har bilar. Hyrorna är ju så dyra… så man har ju inte råd!

HUR SKA DOM DÅ GÖRA??

DET tänkte ni inte på, Akelius!!

Eller gjorde ni det, och sket i det?

 

 

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar, familjeterapeut och Barnombud. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Det verkar ju helkorkat att det alltid ska renoveras vid utflytt. Det kan väl inte alltid vara så? Alltså, om du bor där i säg 1 år och allt ser ut som när du flyttade in, ska det göras om då iaf?
  En sak om du bott där i flera år och rökt eller spikat upp massa saker som gjort fula hål. Men annars?!?

  Gilla

  Svara
  • Jag antar att om jag flyttar inom 1 år så renoverar de inte igen, utan nu får det gå några år….men det är tokigt att de renoverar även om det ser snyggt och fräscht ut. Och varför får man inte välja då man ska flytta in?

   Gilla

   Svara
 2. På tal om att flytta, har du tittar runt Rotebro? I området Rotsunda finns lägenheter som inte är så jättedyra jämförelsevis.

  Gilla

  Svara
  • Näe, kanske ska titta där. Här är alla lägenheter så dyra! Jag förstår inte varför… ?
   Fast egentligen vill jag inte flytta ifrån Å-berga förrän Minsting gått ut 9:an….

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: