RSS Flöde

”Du är inte klok!” /erviluca

Postat den

Jag ville inte höra det. Igen. För jag vet det redan.

Vaddå?

”Du är inte klok!!” i olika varianter. Tätt följt av ”Huuuur ska du klara det?!?” tätt följt av förklaringar om ”omöjlighets-scenarior” och allt möjligt annat som kommer att bli ”omöjligt”, jobbigt och svårt. För mej.

Så därför sa jag inget. Berättade inte för någon.

Vaddå?

Att jag planerade att skaffa en hund till.

Varför då?

För att jag så länge velat ha en kungspudelblandning, och jag försööökte hålla mej och tänka att det kan jag skaffa när jag blir stor…äldre… Men jag är inte sån.

Vaddå ”sån”?

En sån som kan VÄNTA och planera för FRAMTIDEN  och göra saker OM TIO ÅR osv. Jag är väldigt mycket NU! Idag. Helst igår. Typ. Jag lever idag. I morgon kanske jag blir sjuk, dör, blir överkörd….

Man vet faktiskt inte. Och ”alla” säger ju ”Carpe Diem” och ”Lev idag – i morgon kan det vara för sent” och ”Fånga Dagen” och ”Gör inte idag vad du kan göra i morgon”….Näe, nu blev det fel! ”Gör idag vad du inte kan göra i morgon”….eller nåt. Kanske.

Nåja.

Jag är inte mycket för att VÄNTA.

Nu är hon här! Vår yngsta familjemedlem!

Jag hämtade henne idag!

Hon är en blandning av kungspudel och golden retriever.

Ja, det är kämpigt med en valp! Ja, det kommer att ta tid! Ja, stora hundar kräver mer…av allt! Ja, stora hundar behöver mer motion! Ja, det kommer att bli ett kämpigt år. Ja, jag är ensam med tre hundar nu.

Grejen är ju faktiskt den att jag har varit ensam stora delar av mitt liv, och vad jag märkt är att JAG KLARAR DET! Vissa dagar hatar jag alla, och förbannar livet och tycker allt är skit och pess och senapsgas! Och dom dagarna kan alla dra åt helvete för det är såååå synd om mej och ”varför-är-jag-inte-sambo/gift-och-utan-hundar-och-bla-bla-bla…”.

Men sen går det över.

Och ju längre jag lever desto mer inser jag vem jag är:

Jag är en sån som ääääääääääääälskar barn, och äääääääääääälskar att umgås och prata med barn i alla åldrar.

Jag är också en sån som äääääääääääääälskar hundar – alla sorter; dina hundar, mina hundar, stora hundar, små hundar, plattnosade hundar, långnosade hundar, tjocka hundar, smutsiga hundar, trebenta hundar = ALLA hundar! Och jag äääääääääääääälskar att umgås med dom! Jag är så fånig att när jag träffar hundar ute, så vill jag gå fram och klappa dom lite och prata lite med dom…

Får jag klappa? säger jag, som värsta barnungen.

Nu har jag TRE hundar att gosa med och klappa här hemma. Och jag ääääälskar att gå långa promenader med dom och jag äääälskar att prata med dom, och se hur deras öron rör sej och huvuden som läggs på sned, för att dom försöker förstå vad jag säger.

Flisa förstår allt.

Milton förstår inget.

Ha ha ha ha!

Det ska bli spännande att se vad Fiona är för typ. En sån som förstår eller en sån som fattar noll.

Välkommen kära Fiona!

Eller, som jag skrev på facebook: Fiona Esmeralda Trasselsudd.

Det kom spontant, och det känns jätterätt!

Hon är en liten trasselsudd.

En nybadad trasselsudd.

 

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar, familjeterapeut och Barnombud. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Ååå va gulligt!Får jag komma o klappa 😉 Det är så myyyysigt med valpar.Grattis, grattis!

  Gilla

  Svara
  • Ja, och dom luktar så gott i munnen! Jag bara nosar och nosar i hennes mun, för plötsligt är valpdoften borta och man får vänta ååååår med att få uppleva den igen. Det borde finnas ”valp-doft” på burk! Då skulle jag öppna burken då och då och nosa lite och njuuuuta.
   Men jag läääääääntar tills jag kan gå långpromenader med Fiona! Det kommer att ta nästan 1 år….

   Gilla

   Svara
 2. Äh nog fixar du det alltid. Tror du att det kommer funka allergimässigt med golden i?

  Hon är jättefin och valpgos är fantastiskt.

  Gilla

  Svara
  • Ja, det tror jag. Det är ju 75% pudel! Men Storing blev allergisk igår fast jag tror det beror på att Fiona var full av hästallergener, så jag badade henne. Det tyckte hon inte om! 🙂

   Gilla

   Svara
 3. Jo, men 25 % är rätt mycket gener det också.

  Gilla

  Svara
 4. Luktar valpar speciellt i munnen?Det hade jag ingen aning om,ändå har vi två hundar 🙂

  Gilla

  Svara
 5. Aaaah vet. Men tänk vad hemskt om ni skulle behöva göra er av med henne. men ska sluta.

  Och det går lika bra med pojkvalpmagar. 😉 och valpandedräkt. åååh. vill ha en valp.

  kiss och bajs överallt dock -saknar inte.

  Gilla

  Svara
  • Jamen, veeeeet! Men det är väl onödigt att oroa sig i förväg en lång tid, eller? ”Den dagen – den sorgen”, om den kommer.
   På pojkmagar får man pussa runtom! Kiss och bajs…HerreGuuud vad mycket en så liten mage kan producera!!! Shit (!) bah!

   Gilla

   Svara
 6. Pretty section of content. I just stumbled upon your blog and in accession capital to assert that I get in fact enjoyed account your blog posts. Any way I will be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently rapidly.|

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: