RSS Flöde

Det finns en ”petimeter-sida” hos mej också! /erviluca

Postat den

En del, som följer mej här, vet att jag inte är speciellt förtjust i ”petimeter-människor”. Eller, rättare sagt, jag kanske gillar dom som MÄNNISKOR, men inte ”petimeter-beteendet” – iallafall inte om dom drar i mej.

Vad jag menar med ”petimeter” är när det ska vara så NOGA med saker och ting, och när folk blir upprörda över när det INTE är noga, och inte ”Rätt och Riktigt”. Om du förstår?

Du förstår om du är som jag. Petimeter-människor förstår inte.

Nåja.

Jag har en petimeter-sida iallafall. Jag kanske har FLER, som jag inte upptäckt än, eller som jag förträngt, men EN sida som jag känner att jag har svårt att handskas med, nästan, är min ”petimeter-ORD-sida”.

Jag har svårt för när människor stavar fel, skriver ”fel”, använder fel ord, särskrivningar etc. Jag får bita mej i tungan för att inte säga  något eller ”rätta felen” i mail jag fått mej tillsänt, så att jag inte börjar rätta i dom. Men det går. Och jag står ut.

Men är det NÅGOT jag knappt står ut med så är det folk som skriver fel på DE och DEM! Och det gör ”FOLK” heeeela tiden! Och det är så FULT! Det kryyyyyper i mej! Man FÅR använda ”dom” istället, för ”dom” går på båda ställena, men att förväxla de och dem …… åååååh!!!

Igår fick jag ett långt mail skickat till mej. De och dem var genomgående på fel ställen. Det var inte rätta jag skulle göra utan jag skulle läsa vad problemet i familjen var och sedan hjälpa dom ”rätta till problemet”. Men det var så många ”de och dem” som var på fel ställen att jag var tvungen att ta en meditativ paus först, och andas djuuuupt för att inte bry mej om ”dem:en och de:en”.

Andas djuuuuuuuuuuuuupt! Liksom.

Och SEN kunde jag svara på vad dom skulle göra åt sina problem.

Puh!

Nu är det ju så att folk kommer att fortsätta skriva fel på de och dem, så det bästa vore om jag gick i någon slags ”de och dem-terapi” så jag kom över denna frustration. För man kan ju inte lära hela Sverige att skriva RÄTT!

Så känner du någon som har ”DE/DEM-terapi”??

😉

 

 

Annonser

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar, familjeterapeut och Barnombud. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Hej hopp, jag är en petimeter människa i många avseenden, mycket mer än du förmodligen men i vissa avseenden inte alls. Dyu är så kategoriskt, på snudd intolerant, tycker jag, ibland, suckar och himlar med ögonen, väldigt kategoriskt, Jag fattar vad du menarTROTS att jag är en sådan där P-människa i många avseende, frågan är om du förstår oss som har ett behov av att ha ordning och reda, varför skulle man inte ha det när det förenklar livet så mycket???????

  Gilla

  Svara
  • Grejen är ju att jag är ”aaaavundsjuk, så väldigt aaaavundsjuk!” förstår du väl!!!?? Jag vill OCKSÅ springa runt och plocka undan och alltid ha FIIINT! Faktiskt. Men jag ORKAR inte och BRYR mej inte nog. Är liksom inte sån. Men jag vill HA det som ni andra! Jag kanske borde vara gift med en ”petimeter-människa”…men då skulle han inte klaga på mej, utan tycka det är kul att plocka undan…efter mej….

   Gilla

   Svara
 2. anonym = vslip som denan vecka stoppat in alla lösa papper i sina uppmärkta pärmar och städat i alla garderober och i alla lådor =))))

  Gilla

  Svara
  • Du får gärna fortsätta hos mej, för jag knölade just in ”detsomblevöver” i skåp och lådor för att det ska se lite snyggt ut en liten stund just nu….ba´fatt det är viktigt just nu. Sen rinner väl allt ut igen, eller så rinner det ut Nytt. 😉

   Gilla

   Svara
   • PS. Men det är svårare att vara en ”slarv-maja” när man är kvinna, tror jag, för vi FÖRVÄNTAS vara ordningssamma och noggranna. Egentligen skulle jag nog varit kille, för dom suckar man över och ojar sej över deras slarvighet, men dom får liksom vara det ändå. Det hör till, lite grann. DS

    Gilla

    Svara
 3. Jag har en till petimetersida: Jag är hur petig som helst när det gäller hur man är mot, och tar hand om sina barn. Där är jag så noga och petimeteraktig så hälften vore nog.

  Gilla

  Svara
 4. haha,,,,,du är för rolig. Jag är ordningsam för att jag helt inte orkar ha det rörigt, jag är nämligen världens virrpanna. Jag har skaffat linser för att jag tappar bort mina glasögon stup i kvarten, jag skulle förmodligen bli tokig av att ha det så rörigt som du beskriver i ibland. Jag har haft så, i perioder när jag var yngre, men jag tycker att det är fan så mycket jobbigare att behöva irra runt och leta efter saker, och komma för sent dit jag ska på grund av det. Dessutom gillar jag att städa i den bemärkelsen att jag blir nöjd av att det blir fint och när luktar rent och fräscht.

  Gilla

  Svara
  • Jag skulle behöva en sån man som tycker om att städa, men som inte blir galen när saker ”hamnar” på olika ställen. Men jag tycker faktiskt inte att saker kommer bort sååå himla ofta. Jag vet på ett ungefär var dom ligger ändå!

   Gilla

   Svara
 5. jag fattar inte varför jag blir anonym hela tiden, hälsar samma som ovan.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: