RSS Flöde

Bortskämd, barnslig och trotsig /erviluca

Postat den

Jag vet inte om jag är Barnslig, Trotsig eller Bortskämd, för när jag INTE VILL något så vill jag VERKLIGEN INTE det och då kan jag skita i det.

Tror jag.

Nu skriver jag innan det gått så många varv i hjärnan, så det kanske är helt fel tänkt, men ibland kan jag bara titta på mej själv liksom ”utifrån” och tänka: ”Guuuud, vad du är bortskämd/lat/trotsig/barnslig!”.

Kanske är det så att jag har MÖJLIGHETEN att vara det, eftersom jag inte har någon man som blir sur, eller irriterat kommenterar saker jag inte gjort eller gör. Hemma hos mej är JAG boss (jo, det är jag faktiskt, Flisa) och det är JAG som bestämmer! Punkt!

Inte för att jag kan få alla mina små (?) söner att göra som jag vill exakt och jämt (nästan aldrig…) men jag kan bestämma SJÄLV vad JAG ska göra!

Om jag inte känner för att städa, så skiter jag i det! Om jag inte känner för att diska, så skiter jag i det! Dammtussarna växer,och på diskbänken byggs tallriks- och glas, och mugghöghus ingen kan säga något! INGEN. Jo, Grabbarna Grus kan ju fnysa lite: ”Vad dammigt det är….”, men dom vet ju svaret: ”DAMMSUG DÅ!”.

Så ibland är det rätt skönt att vara BOSS (och singel) i sitt eget hus.

Jag kom att tänka på det nu när jag stod på jobbet och kopierade böcker i vår kopiator och tyckte det var så trååååkigt så att jag nästan fick KRUPP! Men jag TVINGADE mej att fortsätta ändå. Verkligen TVINGADE! För om inte JAG gör det, vem ska då göra det??

Pust.

Fundering:

Jag tror jag gjort för mycket ”VILL-INTE-MEN-MÅSTE!” i mitt liv och därför har jag blivit så obstinat. Fast jag var rätt envis från början…

…men ändå!

När man får barn, och är KVINNA, får man liksom ge upp ALLT ALLT vad gäller EGNA BEHOV och önskemål, under ett tag. Med första barnet är det förtvivlat jobbigt och svårt, och man tror ”skadetvarasåhäralltid?!?”, men med barn 2-3-4 veeet man att det går över, så det gör inte så mycket att vara ”behovstillfredsställande” helt under en period.

Och det är kanske därför också som kvinnor senare, när barnen blir större, har sånt behov av att SLÅ SEJ LÖS och bli FRIA!

”Tjohej!  Mina bröst är MINA, min kropp är MIN, mina BEHOV är VIKTIGA, och INGEN kan kräva något av mej!!” så slår det liksom över åt ANDRA hållet ett tag….

Kanske.

Om man inte flaskmatar sin bebis och har en man som går upp varannan gång på natten osv osv…kanske.

Jag vet inte!

Och jag vet inte riktigt var jag hamnade med mina tankar heller….och var jag började….ska kolla:

*läser*

Just ja! Bortskämd, Barnslig och Trotsig var det! Och lat!

😉

That´s me!

 

 

Annonser

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar, familjeterapeut och Barnombud. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: