RSS Flöde

Misshandlad Josefin #brinnförjosefin /erviluca

Postat den

josefin nilsson 1

 

#josefinnilsson

Jag tittar på dokumentären om denna otroligt begåvade, vackra, fina, livsbejakande, duktiga sångerska och skådespelare Josefin Nilsson och tänker ”OM jag bara vetat….”. Jag vet inte vad jag hade gjort om ”jag bara vetat”, men det känns som om jag BORDE gjort något eller SKULLE gjort något!

Kanske jag skulle ha SKRIKIT UT : STOPPA ÖRJAN RAMBERG! Eller kanske jag hade lagt en påse bajs i hans brevlåda. Jag vet inte, men det känns som om jag hade GJORT NÅGOT om jag vetat vad som pågick.

josefin nilsson 4

En del säger att ”alla visste juh”…. MEH! JAG visste inte. Och OM alla visste – varför gjorde ni inget?? Varför räddade ni inte Josefin från psykisk och fysisk misshandel och övergrepp? Varför fick han stå i kulisserna och viska elakheter i hennes öra när hon klev av scenen. Om alla visste – varför blev han inte PORTAD?!? Avstängd. För hennes skull.

Skulle en GALEN kvinna få slå och hacka på en man på detta sätt i teatervärlden, eller vilken värld som helst? Hacka och slå så att han kom till jobbet blåslagen, hacka och slå så att man fick ”sminka över blåmärkena”, hacka och slå så att ryggen fick skador så att han fick leva med smärtor dygnet runt resten av livet? 

abused woman 5

Jag började engagera mej i KVINNOVÅLD när jag gick på Socialhögskolan, och den började för mej 1980….Jag hoppade av en sväng för att få barn etc och hoppade på sen igen och gick ut Sopis 1988. DÅ började mitt engagemang ”på riktigt”. DÅ visste vi att kvinnor blir slagna i hemmen. DÅ kämpade vi i grupper (med kvinnor – aldrig män) MOT kvinnomisshandel….men hur långt har ”vi” kommit 30 år senare…? ”

Han slog henne sönder och samman, talade in HAT och HOT på hennes telefonsvarare och fick fotboja….

örjan ramberg skriver till josefin

NÄR ska männen sluta slå? Varför slår ni?

örjan ramberg 2

Och du din FEGA JÄVEL som FÖRSTÖRDE Josefins liv…. #örjanramberg (och för all del Lena Ohlins och Ewa Frölings också):

Hur många offer har du egentligen på ditt samvete? Förresten; Du har troligen inget samvete för om du hade det skulle du för det första inte slå kvinnor och för det andra stå RAKRYGGAD och BE OM URSÄKT – inte bara till dessa kvinnor utan också till dessa kvinnors barn, systrar, bröder, vänner, arbetskamrater och släktingar. Du skulle dessutom ERKÄNNA dina brott! Men det gör du inte din FEGA JÄVEL!

josefin nilsson 2

Men du skulle  också förstå att det inte hjälper att be om ursäkt; utan du skulle ta tag i DITT GALNA beteende och söka HJÄLP för det, och du skulle gå i terapi, och INTE HA NÅGON FLICKVÄN/KVINNA/FRU förrän du med ALL SÄKERHET visste att du inte skulle tortera och slå igen någonsin!

örjan ramberg 1

#ninnaprage

Och till din nya 30 år yngre flickvän Ninna Prage:

SPRING FÖR I HELVETE! SPRING!!

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Ja fy, han äcklar mig nåt oerhört! Han o alla andra män som slår. Vidrigt kräk som borde spärras in på obestämd tid. Och jag hoppas att alla som brukar gå på Dramaten river sina biljetter och bojkottar Dramaten tills de sparkat ut det aset.

  Gilla

  Svara
 2. stefan viktorsson.

  Det som drabbade Josefin är mer än misshandel. Tortyr under lång tid är väl en mer rättvisande benämning. Släng förövarna i alla sådana här fall rakt ner i en cell långt under jorden så vi slipper befatta oss med dom. Stefan.

  Gilla

  Svara
 3. Maud Riemer Bommelin

  Män har ju alltid hållit varann bakom ryggen, det är ju först m metoo som det kommit fram. Rätt åt honom att han får konsekvenser nu! Hoppas att Ninna springer, för han lär inte ha ändrat sig, och nu är han säkert ilsk 🤮

  Gilla

  Svara
 4. Blir rosenrasande bara jag tänker på det! Visste att det var aset Ö. R redan för många många år sen. Josefins historia har berört mej väldigt mycket. Många har förresten försökt hjälpa henne, men då när eländet märktes utåt var det redan för sent – han hade redan knäckt henne både fysiskt och psykiskt. Inte ens hennes syster (de var ändå som ler och långhalm) kunde göra något då. Men Josefin gjorde slut med aset – och då blev det värre än nånsin.

  En narcissistisk psykopat (som heller inte får annat än just såna roller för att han inte klarar av att spela andra) tar inte ett nej, ett avfärdande. Då blir de värre än nånsin. Josefin var precis en sån kvinna som typer som Ö.R spanar in: en vacker lite skör själ, begåvad och gladlynt och med många vänner. Psykots största nöje är att krossa en sån person för ingen får vara bättre än psykot själv. Handlar bl.a om avundsjuka i en svart själ, alltså.

  Lena Ohlin blev sparkad i magen när hon var gravid. Ewa Fröhling vet jag inte hur hon mår. Josefin han aldrig få några barn. Hon somnade in för gott med sin hund i famnen.

  Hoppas att de 2 kvinnorna lättar sina hjärtan och att Ö.R åker ut ur alla sammanhang snarast. Även han måste få sitt straff, även om det ”bara” är socialt och arbetsmässigt.

  Väldigt märkligt att Marie Göranzon försvarar Ö.R. Hon verkar inte begripa vidden av problemet.
  ——
  Jag anfäktades av en psykopat under 1½ års tid (innan jag fick barn, tack och lov) men han valde fel offer, för jag var inte en så skör själ. Båda hans exfruar hade dött, den ena bara 19 år gammal. Den andra 37.

  Till slut föll han dock på eget grepp, men det går fortfarande inte en dag utan att fanskapet dyker upp i mina tankar. Trots att det är ca 30 år sen det hände. Men idag kan jag ändå se tillbaks med faktiskt en aning skadeglädje när jag tänker tillbaks på hur han föll på eget grepp – och sen hörde jag aldrig nåt mer från honom…..

  // Kao

  Gilla

  Svara
 5. Visste inte att dramaten gödde tuppkycklingar. Men egentligen är nog ingen förvånad. Ett samhälle där män och kvinnor inte ses som lika värda människor är duktigt vingklippt. Jag vet. Men kan ändå inte sluta att förvåna mig över hur denna snedhet genomsyrar överallt…

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: