RSS Flöde

Lära känna nya människor/erviluca

Postat den

Eller rubriken: NÄR MAN GÅR UT PÅ KLUBB (som det heter nu…förr hette det ”gå ut och dansa” eller ”gå på disco”) eller på pub.  #gåpåklubb #gåpåpub

party 1

Det här är något jag funderat på sedan jag själv började gå ut och ”festa”, dvs i måååånga år. Och festat har jag gjort, så det ”räcker och blir över”.

I MITT huvud går man ut och festar på klubb (som det heter numera) för att både ha kul med dom man går ut med men också FÖR ATT TRÄFFA/lära känna NYA MÄNNISKOR. Det är liksom GREJEN med att gå ut. I alla fall var det det när jag var ung (för mej), och ända tills ”igår”.

Numera är jag rätt nöjd med att bara gå ut och titta på när ANDRA ”festar”….typ. Jag har hamnat i ”den åldern”.

Trodde jag. För att…..

party 3

…vi pratar om det här på jobbet och jag blir förvånad över att jag är så ensam om att tycka att det är rätt självklart att man borde vilja träffa nya människor – lära känna nya människor- när man går ut.

 • ”Nej, jag går ut med ett GÄNG och vill ha kul med dom. Jag är inte ett dugg intresserad av att lära känna några nya”, säger Hedvig.
 • ”JAG går ut för att DANSA. Jag älskar att dansa och vill helst dansa ifred. Jag blir bara irriterad om någon främling tar kontakt. Jag vill INTE lära känna nya människor när jag går ut”, säger Cecilia.
 •  party 4

Jag har frågat mina söner hur dom gör när dom går ut på klubb. Dom berättar att dom oftast går ut ”ett gäng”, hänger med varandra, står och hoppar/dansar på nåt dansgolv och att dom VÄLDIGT SÄLLAN – för att inte säga aldrig – lär känna någon ny person.

Tjejer blir ofta bara irriterade om killarna någon gång vågat ta kontakt, och avvisar dom ganska surt.

främlingar

Är det här Typiskt Svenskt? Eller är det Typiskt Stockholmskt? Får man ENDAST ta kontakt med Andra Människor via nätet nuförtiden? HUR lär man känna nya människor om dom som befinner sej i grupper inte är intresserade av att lära känna nya människor?

Hur kan man vara så ointresserad av sina medmänniskor?

främling 3

Varför är människor (i Sverige? Stockholm?) så ointresserade av att skapa nya kontakter? Är det rädsla? Ointresse? VAD? Man behöver ju inte umgås resten av livet bara för att man skapar en ny kontakt en kväll.

Tell me why!

……………..……………………………………………………………………………………………………………….

Själv pratar jag med ”främlingar” var och varannan dag, när jag hälsar på folks hundar eller kommenterar någons baby el dyl. 

När pratade du med en FRÄMLING sist?

Hur länge sedan fick du en ny vän? När lärde du känna dina vänner och hur?

Hurdan var du när du gick ut ”på klubb” förritiden och hur är du som går på klubb nuförtiden? Går du ut med dina vänner och skiter i alla andra eller tycker du det är kul att lära känna nya människor?

 

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Stefan Viktorsson

  Vi har blivit så försiktiga för att inte säga rädda för nya kontakter. Får man en ny vän på tio års tid får man vara glad. Att avvisa ligger alltid närmast till hands. Tidsbrist eller ren bekvämlighet kan man undra om det är orsaken eller ren främlingsfobi. Stefan.

  Gilla

  Svara
  • Det är konstigt. Vi har ju egentligen inget att vara rädda för….vi lever i ett av världens tryggaste länder….

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: