RSS Flöde

I chock /erviluca

Postat den

Cecy

Jag har tagit ledigt för att packa inför flytten. Då händer det: Cecy dör. Cecy är död. Hon har haft det jobbigt med allehanda kroppsliga funktioner länge; har hostat och kissat inne mer och mer tex. Den här sista veckan tycker jag det har runnit kiss ur henne hela tiden. Kisspölar överall. Otroligt jobbigt! Och jag har svurit åt henne inuti och ilsket tänkt ”dina dagar är räknade”….

Cecy 2

Nu ligger hon här i soffan. Död. Nyss slog hjärtat. Nu är kroppen helt stilla, tungan hänger ut och det har runnit lite blod ur munnen. Hon blev 13 år.

Jag tror jag befinner mej i nån slags chock. Jag skakar och mår illa och har svårt att ta in det. Gråter inte. Konstigt.

Fast jag vet ju: I fas 1 av sorgereaktioner är Förnekelse, chock, skakningar, konstiga beteenden/reaktioner.

Jag vill komma till fas 2: Ta in det som hänt och sörja/gråta.

Det här känns bara….FEL. Obehaglig.

OCH så har jag dåligt samvete.

Cecy 3

Jag HAR bokat avlivning för henne flera gånger, men avbokat i sista minuten, eftersom jag inte klarat av att genomföra det. Nu skäms jag. Hon led innan hon dog: Hon sprang först runt och pep – jätteorolig och verkade rädd. Jag fångade in henne och höll om henne. Efter en stund la jag henne i soffan. Då var hon liksom ”borta” men hjärtat slog. Sen kom det blod ur munnen och bajs ur stjärten och så slutade hjärtat slå.

i love you 2

Förlåt Cecy! 😓😔🙏🏼❤️

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Christer Jönsson

  Jag vet hur det är vi avlivade vår 4:de hund i somras samt tagit bort ett antal katter vi haft det blir ett sorgearbete för varje djur man haft så det får ta den tid som behövs man brukar säga aldrig mer hund eller katt men sen kommer längtan som finns i kroppen att man kanske skulle testa igen om hittar man den rätta samma sak med ny förälskade man kanske skulle testa lycka till med sorgearbetet och att kanske hitta antingen det först eller det andra.
  C/J

  Gilla

  Svara
 2. Beklagar.. Minns när vår hund dog 😭 han blev dålig en torsdag, ville inte äta, kom inte o mötte oss när vi kom hem. På fredagen kräktes HN o såg sämre ut o jag sa att vi måste boka tid för avlivning. Lördag morgon hittar jag honom i en blodpöl.. Nåt måste ha brustit i kroppen under natten. Jag säger igen vi måste boka akuttid. Sen åker jag o jobbar 😭😭 ringer hem 2 h senare o undrar hur det går med bokningen då har han dött redan. Kastar mig hem o har sån ångest att jag inte fanns hos honom då han dog.. Ångest att han fick lida sista dygnet/dygnen? Ångest att han inte fick långa promenader som han älskade pga vår lathet. Ångest att jag ibland skällde på honom då han gick så långsamt ute o skulle nosa på allt 😭 så mycket jag hade velat ha annorlunda o han var världens snällaste o fina hund. Så Erica Jag förstår dig till 100%

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: