RSS Flöde

Aj! /erviluca

Postat den

Falla 1

Förra veckan ramlade jag. En jättelöjlig ramling. Jag gick med mina kollegor på en gångväg och så….vrickade jag till foten och föll: TJONG! Ena armen vek sej liksom in under mitt ena bröst med knuten näve och så boxade jag till mej själv över bröstkorgen och tappade andan.

Oj, vad man hinner tänka innan man ramlar! #detkommerattgöraont #hjälp #vadhände? #hoppasjagintebryternågot #AJ #villinteblisjukskriven #pinsamt #jobbigt #neeeej

lost breath.jpg

Jag låg kvar en stund och kände efter och försökte hämta upp den tappade andan. Den kom tillbaka och jag reste mej långsamt upp. Det gjorde SÅÅÅ ont i bröstkorgen och jag insåg direkt att jag fått en spricka i ett (eller fler?) revben.

revben

Jag har haft spricka i revben förut så jag vet hur det känns och jag vet att det endast läker av sej själv. Man gipsar liksom inte. Eller bandagerar. Man står mest bara ut.

Det var ju lyckat när jag fortfarande hostar och snorar efter influensan…NOT!

hosta kvinna

En kollega sa att en läkare sagt till honom vid något tillfälle att när man bryter revben (eller får en spricka) gör det mer och mer ont i ungefär 10 dygn – därefter lättar det.

Det var bra att jag fick den informationen för så har det varit. Först ont, sen ondare och sen ”Hilfe! Jag-kan-knappt-andas-ont!”.

snorig

Att snyta sej gör ont. Att hosta gör jätteont! Att andas djupt går knappt. Att dra in snoret (ursäkta tydligheten) gör också jättejätteont. Så jag sitter med en näsduk mot näsan som en gammal snorande kärring hela tiden och fångar upp det som rinner….

Såååå charmigt!

falla från hus

Sen dök det upp en tanke om hur man HINNER TÄNKA när man är på väg att ramla. Det är ju som om tiden går långsammare en stund…..

……och då började jag tänka på dom människor som hoppade ut ifrån World Trade Center husen när dom började brinna. Oj, vad mycket dom måste ha hunnit tänka!

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Ett svar »

  1. Stefan Viktorsson

    Fick själv en spricka i somras när handbromsen på cykel liksom tog för hårt så jag landade på sidan på asfalten. Tappade andan och gjorde ont långt efteråt med samma (sympati) effekt som den beskrivna. Host-,Stiga upp_, snyt-, osv. gör ont i flera dagar. Stefan.

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: